, Dajte karakter enterijeru odabirom idealnog klub stola, Gradski Magazin

Dajte karakter enterijeru odabirom idealnog klub stola

, Dajte karakter enterijeru odabirom idealnog klub stola, Gradski Magazin

Pravi odabir nameštaja je izuzetno važan prilikom uređenja svakog doma, a komad koji čini centralni deo prostora i doprinosi njegovom karakteru jeste klub sto. Prilikom odlučivanja za pravu formu klub stola za vaš dom, treba imati u vidu da bi, osim što je pogodno mesto za kafu i posluženje, trebalo da odgovara i svim vašim drugim praktičnim potrebama – kao idealno mesto za odlaganje časopisa, daljinskog upravljača i raznih drugih sitnih stvari koje su vam često potrebne.

Visina stočića trebalo bi da bude približno jednaka visini vašeg sedišta na kauču. Ukoliko imate standardni horizontalni kauč, preporučujemo da vaš izbor bude ovalni ili pravougaoni sto, a za ugaone garniture se preporučuje okrugli ili kvadratni stočić. Naravno, ovih pravila se ne treba uvek striktno držati, važno je i da pratite sopstveni instinkt.

Izbor između kvadratnog, pravougaonog, okruglog ili ovalnog stočića za kafu često se svodi na dužinu i slobodan prostor potreban oko njega. Ovalni ili okrugli sto su uvek dobra alternativa pravougaonom stolu, koji je već neka klasika u stilu pri uređenju dnevnog boravka. Vrlo često okrugli ili zaobljeni klub stolovi imaju manju površina za odlaganje, ali se dobija veći prostor oko njega, važan za lakše kretanje, pa je idealan za skučene prostore. Ovalni stolovi, poput klub stola M21 70×50 prikladniji su za društvo i goste, jer omogućavaju okupljanje oko njega, što doprinosi prisnijoj atmosferi.

U dizajnu enterijera još uvek su aktuelni setovi od nekoliko stočića koji se lepo spajaju, naravno ukoliko vam prostor to omogućava. Ukoliko želite da ispoštujete ovaj trend, možete u svoj ambijent uklopiti klub sto ATRIA fi 32×40 i klub sto ATRIA fi 45×42, koji sjajno deluju zajedno i doprinose prijatnom i modernom izgledu enterijera.

Kada govorimo o praktičnosti, pravougaoni stočići su definitivno prvi na listi i nude najviše korisnog prostora, a pružaju i lep, simetričan izgled vašem životnom prostoru. Odličan izbor ovakvog tipa klub stola, koji ne zauzima previše prostora je klub sto UNION 90×50. Poseduje i donju policu koju možete koristiti za odlaganje časopisa i daljinskih upravljača za sve vaše uređaje. Klub sto SORENTO mini takođe je privlačno rešenje.

Ukoliko sofa u vašem dnevnom boravku ima visoke, tanke nogare, razmislite o stolu koji je kutijastog, popunjenog oblika ili ima kraće krupnije nogare.  Sa druge strane, ako vaš kauč nema vidljive nogare, izaberite stočić za kafu sa višim, tanjim nogarima.

Vaš izbor ne moraju biti samo klub stolovi tradicionalnog izgleda. Budite kreativni i osmislite sjajne ideje kako biste oplemenili dnevni boravak klub stočićem koji je funkcionalan i uklapa se uz drugi nameštaj.

Ako ne želite da fokus u ambijentu bude na klub stolu, odaberite model sa staklenom pločom i završnom obradom koja se stapa sa ostalim elementima u prostoriji.

Još jedan dobar izbor za održavanje otvorenosti prostorija su metalne konstrukcije sa staklenim pločama, a odličan primer takvog stola je klub sto BJ-9395 koji se savršeno uklapa uz savremeni dizajn. Ovakav tip stola pruža i elegantniji izgled ambijentu, a odličan je i kada imate neobičan tepih i ne želite da blokirate pogled na njega.

Kao jedan od izbora, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu stočić sa policom ili prostorom za skladištenje. Police unutar stola omogućavaju da odložite stvari koje su manje estetske vrednosti i ne ruše balans prostora, a koristite ih svakodnevno i potrebno je da vam budu pri ruci. Klub sto TOBAGO (CFTT5024) upravo je primer ovakvog stola, a pritom je atraktivnog dizajna i veoma funkcionalan za opremanje dnevnog boravka modernih enterijera.

Za koji god od predloženih klub stolova da se odlučite, verujemo da će vam pružiti svu potrebnu praktičnost u momentima svakodnevnog uživanja i doprineti karakteru vašeg enterijera.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin