Najnovije Vesti
danas, Danas počinje Human District Festival, Gradski Magazin

Danas počinje Human District Festival

Danas počinje Human District Festival.

“Human District“, filmski festival, osnovan sa idejom zaštite i poštovanja ljudskih prava, održava se drugu godinu za redom. “Human District” poruka ovogodišnjeg festivala jeste poruka mira i razumevanja. Festival se održava na nekoliko lokacija u periodu od 21 – 25. juna 2016. godine.

Ove godine očekujemo oko 200 eminentnih gostiju iz celog sveta koji dolaze u Beograd da bi predstavili svoja filmska ostvarenja našoj publici. U odnosu na prošlu godinu, broj prijavljenih filmova se povećao sa 60 na 2500. U finalnoj selekciji se našlo ukupno 200 filmskih ostvarenja, od kojih će stručni žiri na kraju festivala proglasiti pobednika.

Festival će biti svečano otvoren 21. juna u Jugoslovenskoj Kinoteci, sa početkom u 15:30h, uz projekciju filma “YOL” iz 1982. godine koji svojom epskom pričom sveobuhvatno govori o položaju žena i rodnoj ravnopravnosti.

Premijere koje vas očekuju tokom trajanja Festivala su ”Dreaming of Denmark” reditelja Michael Graversen-a danskog reditelja i novinara danske nacionalne televizije i prvenac produkcije “Human District” dokumentarni film “5 do 12” o izbeglicama na graničnim prelazima koji su snimani 31. decembra 2015. uoči proslave Nove godine.

danas, Danas počinje Human District Festival, Gradski Magazin

Bioskop na otvorenom tokom festivala biće upriličen na Sava Promenada u periodu od 21. do 25. juna od 21 do 23 časa. Dnevne projekcije će se održavati u UK Parobrod kao i u Domu omladine Beograda tokom svih dana festivala.

Kompletan program “Human District” festivala možete videti na oficijalnoj stranici Festivala:www.humandistrictfestival.com

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Hurricane u epizodi “Čupkano prase”!, Gradski Magazin

Hurricane u epizodi “Čupkano prase”!

Članice grupe Hurricane, pokazale su svoje kulinarsko umeće, ali i humanost koja je, nažalost, retkost …

Sredite prostor za školarca sa stilom, Gradski Magazin

Sredite prostor za školarca sa stilom

Polazak u školu je idealan trenutak da razmislite da li ste pripremili sve što je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.