Najnovije Vesti
MASOVNA VAKCINACIJA, DANAS POČINJE MASOVNA VAKCINACIJA U SRBIJI: Otvara se prvi punkt za imunizaciju na beogradskom Sajmu, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

DANAS POČINJE MASOVNA VAKCINACIJA U SRBIJI: Otvara se prvi punkt za imunizaciju na beogradskom Sajmu

Premijerka Ana Brnabić je rekla da danas počinje masovna vakcinacija, i da se otvara prvi punkt za imunizaciju na beogradskom Sajmu.


– Dodatnim količinama “Fajzerove” vakcine nastavljamo sa imunizacijom starijeg stanovništva, i želim da se zahvalim svim ministrima u Vladi što su omogućili da ovo uradimo u najkraćem roku- naglasila je Brnabić.

Članovi tima za vakcinaciju su potom objasnili na koji način funkcioniše informacioni sistem za imunizaciju.

– Znamo do detalja put vakcine od trenutka kada uđe u Srbiju. U ovom sistemu učestvuju i ALIMS, i “Batut”, i lokalni zdravstveni centri. Svaki građanin kada primi prvu dozu je evidentiran, znamo i kada mora da primi drugu dozu – objašnjeno je iz tima za vakcinaciju.

Premijerka je objasnila da je deo sistema i QR kod, koji se nalazi i na potvrdama koji dobijaju građani, a koji nam omogućuje da nemamo lažne potvrde vakcinisanih, što se dešavalo u inostranstvu.

Iz tima za vakcinaciju su potom objasnili kako će izgledati procedura vakcinacije na beogradskom Sajmu.

– Na Sajmu imamo punktove gde će popunjavati dokumentaciju, zatim razgovarati sa lekarima, pa punkt gde se vakcinišu i na kraju ostaju desetak minuta na posmatranju lekara – rekli su iz Tima za vakcinaciju, na šta je premijerka razjasnila i pitanje potvrda koje se dobijaju.

– U svakom trenutku ako izgubite potvrdu, možete da se prijavite preko elektronske uprave, tako da nema bojazni oko toga. Mi ćemo raditi na sledećim stvarima: Da u svim većim gradovima napravimo punktove za masovnu vakcinaciju, kao i na osnivanju kontakt centara radi lakše koordinacije i da građani ne bi čekali.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Mediji

O Marija S.

Proveri takođe

Globos osiguranje, Globos osiguranje, broj 1 u ažurnosti rešavanja odštetnih zahteva u autoodgovornosti, Gradski Magazin

Globos osiguranje, broj 1 u ažurnosti rešavanja odštetnih zahteva u autoodgovornosti

Zvanični podaci NBS potvrđuju: Globos osiguranje je broj 1 na srpskom tržišu u ažurnosti rešavanja …

KRSTOVDAN, Evo koji su običaji na KRSTOVDAN, JEDNU STVAR OBAVEZNO ZAKAČITE NA IKONU!, Gradski Magazin

Evo koji su običaji na KRSTOVDAN, JEDNU STVAR OBAVEZNO ZAKAČITE NA IKONU!

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave zimski Krstovdan. Po predanju, danas se ukrštaju vetrovi Današnji, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.