, Danijela Gačević na čelu CEFTA Sekretarijata, Gradski Magazin

Danijela Gačević na čelu CEFTA Sekretarijata

Ekonomistkinja Danijela Gačević preuzela je poziciju vršiteljke dužnosti direktora CEFTA-e i na tom mestu će zameniti dosadašnjeg čelnika te organizacije, Emira Đikića.

Sa više od 15 godina iskustva u oblasti međunarodne trgovine, Gačević u svoju novu ulogu donosi bogatu stručnost i dokazane rezultate. Obavljajući različite funkcije, stekla je veliko znanje i praktično iskustvo u nacionalnim, regionalnim i međunarodnim trgovinskim okvirima, a pre imenovanja na ovu poziciju bila je viša savetnica za trgovinske olakšice u CEFTA Sekretarijatu.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, gde je i stekla diplomu mastera iz oblasti međunarodnih odnosa. Svoje stručno znanje nadogradila je kroz brojne specijalizovane programe i obuke, a bila je i savetnica u Ministarstvu ekonomije Crne Gore i učestvovala, između ostalog, u pregovorima o slobodnoj trgovini između te i drugih zemalja. Tokom svog karijernog puta, bila je i deo tima Svetske trgovinske organizacije.

Imenovanje Danijele Gačević predstavlja siguran kontinuitet u promociji i razvoju slobodne trgovine i jačanju regionalne ekonomske saradnje.

“Ostajemo posvećeni olakšavanju trgovine u CEFTA regionu i jačanju konkurentnosti ekonomija CEFTA potpisnica. Na tom putu, dragoceno će biti iskustvo koje novoimenovana vršiteljka dužnosti direktora poseduje, a koje će, sigurni smo, biti dodatni zamajac u smanjivanju trgovinskih barijera i usklađivanju trgovinskih politika sa evropskim standardima”, poručili su iz CEFTA Sekretarijata.

Kako je saopšteno, Gačević će biti vršiteljka dužnosti direktora CEFTA Sekretarijata do izbora novog direktora. 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Schwarzkopf Gliss Program Samopouzdanja za snažnije žene, Gradski Magazin

Schwarzkopf Gliss Program Samopouzdanja za snažnije žene

U današnjem svetu snažne i samouverene žene imaju ključnu ulogu u oblikovanju društva,privrede i kulture. …

, Promocija knjige “Putovanje kroz ljubav” Ivane Tomić Blečić, Gradski Magazin

Promocija knjige “Putovanje kroz ljubav” Ivane Tomić Blečić

U Akademiji 28 održana je promocija druge knjige Ivane Tomić Blečić –“Putovanje kroz ljubav”. Autorka …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin