Danilo Petrović trio 06. februara u klubu Sioux, Gradski Magazin

Danilo Petrović trio 06. februara u klubu Sioux

U petak 06. februara od 22h u klubu Sioux II, Skadarska 42, beogradski koncert dva odlična zemunska benda: Danilo Petrović trio i Copy&Paste

Copy & Paste je punk rock bend iz Zemuna koji čine: Boban (Gitara, Vokal), Joe Wylde (Prateći Vokal), Sead (Prateći Vokal), Cvija (Bas), Nele (Bubanj). Bend je snimio jedan maxi singl 2010. godine pod nazivom “Srbska Nesreća”, na kome se nalazi pet pesama. U avgustu 2011. godine završavaju snimanje svog prvog albuma, pod nazivom “Rastuži Se i Budi Srećan” na kome se nalazi trinaest pesama. Bend trenutno radi promociju kompletnog materijala u akustičnoj vraijanti, tako da je ovo razlog više da ih ne propustite u Sioux-u.

Instrumentalni bend Danilo Petrović trio nastao je kao osnovna potreba da se nešto promeni na domaćoj rock sceni. Težnje sva tri člana su iskreni muzički izraz, komunikacija sa publikom u smislu širenja pozitivne energije na nastupima, kao i promovisanje kulture ovog podneblja.

Danilo Petrović trio oformljen je 2013. godine. Prvi singl koji je izašao 18.01.2013. bila je obrada Carevčeve pesme “Svilen konac” i ta fuzija električne gitare i “domaće radinosti” je naišla na zaista odličnu reakciju publike. Sledi nekoliko TV i radio gostovanja (RTS1, Kopernikus TV, BG 202….).Poguran tom energijom Danilo je krenuo u ostvarenje onog čemu je dugo težio, a to je rok trio koji se pretežno bavi fuzijom stilova, “čeprkanjem” po izvornoj muzici regiona i spajanjem različitih pravaca u jednu muzičku formu koja je najbliža ljubiteljima roka, hard-roka, ali ne isključuje i one koji vole da čuju nešto drugačije.

Nesebičnu podršku ovom projektu na samom početku daju dugogodišnji prijatelji i muzičari Vihor Ristic – bas gitara (ex Rapid Force, ex King Size, Magma, Sladjana Miloševic,Vudu Popaj, ex Pero Defformero), Damir Adžić – bubanj (ex Alogia, ex Amon Din, Enjoy Sarma), multimedijalni umetnik Milan Dobrojević (011art), video producent Boban Desnica (Copy & Paste bend) i muzički producent Aleksandar Lale Nikić (Eyesburn, Magma, S.A.R.S.).

U toku 2014. godine bend završava snimanje prvog albuma pod radnim nazivom “Pravi put”, na kojem se nalazi 10 instrumentalnih numera. Uporedo sa svirkama širom Srbije, na You Tube izlaze singlovi “Svemirska stanica”, “Lokalni superheroj”, “Različiti svetovi” i “Žikino kolo”.

Razmena energije koja se osećala na nastupima dodatno podstiče trio da dalje istražuje i tako nastavi sa pravljenjem novih pesama. Srazmerno povećavanju repertoara počinje i povećana potražnja, učestaliji nastupi i potreba za izdavačem. U toku su pregovori sa izdavačima, kao i organizacija nastupa za predstojeću sezonu.

„Za svakog čoveka, ma kojim se poslom bavio, najvažnije je da jasno odredi svoj put. Moj put je definitivno sviranje gitare. Na prvom nastupu koji sam imao sa svojim bendom osetio sam iskrenu i nesebičnu razmenu energije. I tada sam ispred sebe ugledao sliku koja se zove jedini i “Pravi put”, izjavio je Danilo Petrović.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Kyndryl i Veritas Technologies najavljuju globalno partnerstvo kako bi pomogli klijentima da se pozabave sajber pretnjama i primene rešenja za oporavak, Gradski Magazin

Kyndryl i Veritas Technologies najavljuju globalno partnerstvo kako bi pomogli klijentima da se pozabave sajber pretnjama i primene rešenja za oporavak

Kyndryl (Kindril), najveći svetski dobavljač usluga IT infrastrukture, i Veritas Technologies, lider u multi-cloud upravljanju …

Kineska reprezentacija završila pripreme u Vrnjačkoj Banji!, Gradski Magazin

Kineska reprezentacija završila pripreme u Vrnjačkoj Banji!

Odbojkaši oduševljeni napustili Banju – Muška seniorska reprezentacija Kine pripremala se u Vrnjačkoj Banji za 20. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin