, Deca su ukras sveta, a dečija igra i osmesi su najveći poklon svetu!, Gradski Magazin
Foto: 28.JUNior

Deca su ukras sveta, a dečija igra i osmesi su najveći poklon svetu!

Internacionalna humanitarna organizacija „28.Jun“ ozvaničiila je početak posebnog projekta „28.JUNior“ i tom prilikom donirala je opremu za dva dečija igrališta, u vrtiću „Vračarac“ i jaslama „Čarolije“ u opštini Vračar, u Beogradu.


Predivan dan za mališane upotpunili su šareni baloni, sladoled, i veselo dečje pevanje pesme „Za milion godina“ koje je na gitari pratila vaspitačica Slavica, želeći svima da poruče da je ljubav odgovor na sve izazove.

„Dvorište je mesto koje deca najviše vole. Tu se igraju, rastu, uče, dele. Inspirativno dvorište tome doprinosi još više. Hvala Vam što ste tome doprineli i obeležili jedan važan period dečjeg odrastanja i igre!“ rekla je Slavica Samirić, vaspitačica vrtića „Vračarac“.

Direktorka humanitarne organizacije „28.Jun“ za Srbiju, Ana Marković tim povodm je izjavila: „Sa velikim uzbuđenjem Vam predstavljamo prvi projekat našeg novog dela organizacije „28.JUNior“ čiji će glavni fokus biti dobrobit dece u regionu. Nažalost naša zemlja je trenutno preplavljena tragedijama, tugom i jarkom željom za bolje sutra. Želimo da učestvujemo u sreći i razvoju naših najmlađih, jer na njima svet ostaje. Posebno u delu grada gde smo nedavno izgubili 10 života.“

Otvaranje igrališta posetila je i direktorka PU „Vračar“, Jelena Jelenić Janković, koja se ovim putem zahvalila humanitarnoj organizaciji i istakla je da su deca naše najveće blago i da je dobrobit naše dece na prvom mestu. 

„Mališani sada imaju dodatni razlog da se raduju i provode još više vremena na svojim igralištima. Kućice za igru i dodatna oprema, koja je ispunila prostor dvorišta vrtića, omogući će im da na kreativan i maštovit način otkriju svet oko sebe. Raduje me što smo zajedničkim snagama deci obogatili prostor za igru i omogućili im da bezbrižno i radosno odrastaju u društvu svojih drugara i vaspitača, i što ćemo i ubuduće nastaviti uspešnu saradnju.“ Rekao je predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković.

Projekat je podržala Opština „Vračar“, PU „Vračar“, Kulturna ustanova „Božidarac“, „Luff Gelato“, „Balloon&Gift Store i kompanija „Grafix“

Foto: 28.JUNior

O Marija S.

Proveri takođe

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

, Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!, Gradski Magazin

Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!

Mađarski hotelski kompleks Aquaworld Resort Budapest poneo je titulu najboljeg regionalnog SPA hotela za 2024. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin