Najnovije Vesti
DEKORACIJA DEČJIH SOBA – UMETNOST I LEPOTA U NEKOLIKO KVADRATA, Gradski Magazin

DEKORACIJA DEČJIH SOBA – UMETNOST I LEPOTA U NEKOLIKO KVADRATA

DEKORACIJA DEČJIH SOBA – UMETNOST I LEPOTA U NEKOLIKO KVADRATA, Gradski Magazin
Uređenje dečje sobe može da bude izuzetno zahtevan zadatak za svakog roditelja, ali dobre ideje i kreativnost su uvek dobrodošle, tako da uz savete, ovaj zadatak može lako da preraste u zabavan projekat koji možete započeti sa decom.
Kako bi roditeljima olakšala uređeje dečje sobe, Marina Arnaut Perić, diplomirani inženjer arhitekture i mama dvoje dece, održala u Roma Company „Dizajn studiju” zanimljivo predavanje na temu kako prostor namenjen najmlađima učiniti prijatnim za boravak, ali i prilagoditi ga uzrastu.
Govoreći o bojama i detaljima koji prostor za decu čine posebnim i prijatnim za učenje, igru i san, Arnaut Perić je objasnila da se jednostavnim rešenjima jedan isti prostor može kontinuirano menjati kako bi zadovoljio potrebe deteta od rođenja do kraja tinejdžerskog perioda.
Ako uzmemo u obzir to da su deca specifična mala bića, radoznala i emotivna, veoma se lako vezuju za osobe i predmete koji ih okružuju, veoma je važno obezbediti im prostor koji će osećati kao svoj, u kojem će se osećati sigurno i prijatno.
– Inspiracije za dekoraciju dečjih soba je pregršt, a rešenja i materijali u ponudi su danas jednostavni za upotrebu i “uradi sam” metod. Čak i male promene i osveženja, s vremena na vreme, mogu doneti posebnu radost i novu energiju kod deteta – kaže Marina.
Boje su važan psihološki faktor koji utiče za raspoloženje. Terapija bojom sjajan je način upoznavanja detetovog karaktera i stvaranje harmoničnog okruženja za celu porodicu.
– Svaka mala promena nosi neku novu energiju i radost. Divan kutak za najmilije u svakom trenutku se može osvežiti bojama i spejevima, tapetama i stikerima, veoma jednostavnim za upotreb – kažu u Roma Company-ju koji je posatao nezaobilazan je saveznik pri uređenju doma.
„Dizajn studio“ je mesto na kojem Roma Company nastoji da, potrošačima na jednom mestu, omogući da na profesionalan, kvalitetan i kreativan način reše sve svoje potrebe vezane za uređenje enterijera, ali i da ih upozna i edukuje o tehničkim karakteristikama, prednostima i načinima primene širokog asortimana boja, tapeta, dekoracija za sobe i ostalih proizvoda.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva, Gradski Magazin

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva

Sveži hlebovi i peciva, sastojci koji se koriste prilikom njihove izrade, kao i način na …

NOVE MERE, OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA, Gradski Magazin

OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA

Na predlog Kriznog štaba od danas će radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata biti …

Leave a Reply

Your email address will not be published.