Najnovije Vesti
beogradski festival igre, Delegacija EU i Beogradski festival igre za usavršavanje mladih igrača, Gradski Magazin

Delegacija EU i Beogradski festival igre za usavršavanje mladih igrača

U susret 14. Beogradskom festivalu igre, jedan od vodećih evropskih pedagoga klasičnog baleta, maestro Marko Ferini (Marco Ferrini) iz Italije održaće u Beogradu majstorski kurs od 17. do 23. februara 2017. godine.


Majstorski kurs se drugu godinu za redom realizuje zahvaljujući podršci Delegacije Evropske unije u Srbiji, sa ciljem podsticanja razvoja i edukacije mladih igrača u Srbiji.  Kurs je namenjen različitim uzrastima učenika koji pohađaju profesionalne baletske škole u Srbiji, kao i mladim igračima.

beogradski festival igre, Delegacija EU i Beogradski festival igre za usavršavanje mladih igrača, Gradski Magazin

 Maestro Ferini, izvrsan igrač i pedagog, član žirija mnogobrojnih baletskih takmičenja, svakodnevno će voditi po tri časa klasičnog baleta i repertoara, sa ciljem da mladim igračima približi nove metode iz oblasti pedagogije klasičnog baleta  kao i najsavremenije trendove evropske baletske škole i plesne scene.
Delegacija EU peti put zaredom daje podršku Beogradskom festivalu igre koji promoviše razmenu umetnika i pedagoga između Srbije i Evropske unije kao i edukaciju mladih talenata u Srbiji i time podstiče evropske vrednosti poput multikulturalnosti, raznolikosti i solidarnosti između nacija i generacija.
Učenik čuvene primabalerine Teatra milanske Skale Lilijane Kozi (Liliana Cosi), Marko Ferini je pedagog renomiranih italijanskih škola među kojima su Akademija Teatra milanske Skale i Nacionalna akademija igre u Rimu, kao i kompanije Aterballetto iz Ređo Emilije. Ovo je četvrti put da ovaj pedagog dolazi u Beograd, kako bi radio sa talentima iz cele Srbije.
Informacije o kursu:
 
Majstorski kurs će se održati od 17. do 23. februara 2017. godine u prostorijama Baletske škole Nacionalne fondacije za igru u Beogradu, u Kolarčevoj broj 3, na I i II spratu.  Grupe će biti podeljene na početnike (deca od 9-12 godina), srednji nivo (13-15 godina), kao i napredni-profesionalni nivo (od 16-25 godina).  Očekuje se oko 60 aktivnih polaznika, a kurs je otvoren i za sve zainteresovane domaće pedagoge klasičnog baleta i savremene igre.
Prijave za majstorski kurs za učenike profesionalnih baletskih skola, mlade igrače i baletske pedagoge, vrše se putem telefona: 060 35 00 505. 
Kako je izgledao kurs prošle godine, možete pogledati ovde:

Master kurs Marko Ferini

Uploaded by EU info centar on 2016-03-14.

 izvor: Gradski Magazin
foto: Promo

O Jelena Filipović

Proveri takođe

EU proširenje  – Quo Vadis (kuda idete)?, Gradski Magazin

EU proširenje – Quo Vadis (kuda idete)?

Koji su trenutni izazovi sa kojima se suočava Zapadni Balkan i kakvo je stanje sa …

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva, Gradski Magazin

Maxi pekara – sinonim kvalitetnog i svežeg peciva

Sveži hlebovi i peciva, sastojci koji se koriste prilikom njihove izrade, kao i način na …

Leave a Reply

Your email address will not be published.