deponija, DEPONIJA I POSLE ČIŠĆENJA: Žitelji Kumodraške i Braće Jerković i dalje u problemu zbog gomilanja smeća, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

DEPONIJA I POSLE ČIŠĆENJA: Žitelji Kumodraške i Braće Jerković i dalje u problemu zbog gomilanja smeća

Ogromna deponija smeća na potezu između Kumodraške i Ulice braće Jerković ne prestaje da zadaje muke žiteljima ovog dela Voždovca!

Iako ekipe JKP “Gradska čistoća” povremeno navrate i uredno očiste parcelu na kojoj se taloži gomila đubreta, smetlište se ubrzo ponovo napravi. Stanari pomenutih, ali i okolnih ulica, negoduju naročito jer ovaj problem “nije od juče” i zato što mu se nikako ne nazire kraj, ali zato brdo smeća sa svojih terasa, kako kažu, vide odlično.

Kako su za “Novosti” rekli u Komunalnoj inspekciji Gradske opštine Voždovac, oni u poslednje vreme nisu dobijale žalbe građana povodom deponije na delu između Kumodraške i Ulice braće Jerković.

– Imamo slučaj više od pola godine u vezi sa lokacijom prekoputa, gde su nepoznati počinioci istovarali kamione, kada je bila uključena i komunalna milicija – navode u ovoj opštini.

– Kažnjavamo kad zateknemo osobu, odnosno kada imamo informaciju o osobi koja je tu nasipala. Do sada nismo kažnjavali nikoga, jer nismo imali nikakva saznanja. Ovo što se sada dešava, verovatno je u noćnim satima kada mi nismo aktivni. U radno vreme inspekcije nismo zatekli nikog ko je tako nešto radio.

S druge strane, revoltirani stanari ovog dela Voždovca negoduju jer se deponija uporno obnavlja, pa tako da, umesto da po izlasku na terase udahnu svež vazduh, osete nesnosan miris koji se širi sa smetlišta.

– Deponije samo niču! Nekoliko puta videli smo i kamione koji su istovarali građevinski otpad – u dahu nam pričaju stanari.

– Osim toga, u blizini živi i nekoliko romskih porodica koje tu takođe odlažu smeće. Ekipe JKP “Gradska čistoća” povremeno dođu i očiste površinu na kojoj se napravi smetlište, ali uzalud. Gomila se ubrzo ponovo napravi.

S obzirom na to da je reč o dugogodišnjem problemu, na naše pitanje da li opština ima neko konačno rešenje kako bi divlja deponija u ovom delu grada konačno prestala da se stvara iz komunalne inspekcije GO Voždovac kratko su odgovorili:

– Što se tiče nalaženja rešenja, mi možemo samo da sankcionišemo.

PRIVATNE PARCELE

Naš list je o komunalnom problemu stanovnika Voždovca pisao nekoliko puta pre pola godine. Kako su tada za “Novosti” istakli u komunalnoj inspekciji, njihov krug delovanja ograničava to što su parcele na kojima se nalazi deponija u privatnom vlasništvu.

Vlasnici parcela takođe su nebrojno puta alarmirali nadležne na postojanje ovog problema, ali do rešenja nije došlo, dok se gomila samo uvećavala.

Izvor: PRessSerbia/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

, Elegantan dom uz komode u kašmir dekoru, Gradski Magazin

Elegantan dom uz komode u kašmir dekoru

Ukoliko želite istaknuti detalj u vašem enterijeru, razmislite o komodi. Pored izraženog stila, komoda je …

, Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena, Gradski Magazin

Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena

Kompanija Yanfeng kontinuirano se zalaže za sprečavanje klimatskih promena, pa je treći put zaredom od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin