Đetići, “Đetići”-svuda oko nas !, Gradski Magazin

“Đetići”-svuda oko nas !

Ni raspad zajedničke države, podele i svađe nisu uništili ljubav Crnogoraca prema Beogradu. Beograd je, prema crnogorskim merilima, evropska metropola. Svaki Crnogorac pronađe svoj interes za odlazak u Beograd. Jedni dođu da studiraju, drugi da budu direktori a treći da se provedu. Većina njih, kad jednom dođe u Beograd, u Crnu Goru se više ne vraća. Beograd je meka za Crnogorce i oni gledaju da čim dođu do para kupe stan u srpskoj prestonici. Svi direktori jakih firmi, dekani univerziteta, direktori klinika i značajni političari bili su Crnogorci.

Oni su poznati po insistiranju na posebnosti, kao i po možda urođenom genu za nametanje i isticanje, što neki tumače kao predodređenost za lidera. To su neki od aduta koje poseduje ‘tipični Crnogorac’ , odnosno to je skup stereotipa i predrasuda. Ali stereotipi kao što su: Bosanci su glupi, Crnogorci su lenji, Jevreji su skrti , Crnci mnogo rade, će uvek postojati. To je određivanje karaktera cele nacije iako jedva poznajete jednog pripadnika iste.

Za razliku od Beograđana, Crnogorci imaju drugačiji smisao za humor. Beograđani te šale ne shvataju baš najbolje a Crnogorci smatraju da su Beograđani penali. Vrlo jednostavno. U prepunoj dvorani Sava Centra, pre par meseci, održana je premijera filma „Mali Budo“ u kojoj je uživalo preko 3000 posetilaca. Film govori o mladiću iz Podgorice Budimiru Đuroviću i njegovom odlasku u ‘najpoželjniji crnogorski grad’ , Beograd. Poznata rečenica iz filma ‘Ovdje dođe momak iz Podgorice i odma’ je glavni.’ – pokazuje koliko Crnogorci zapravo dominiraju Beogradskim asfaltom.

Da ta ljubav između Crnogoraca i Beograda ne prestaje, svedoči oglas koji se pojavio na internetu: „Svaki Crnogorac koji drži do sebe ima stan u Beogradu! Crnogorci su uvek bili ljudi od ukusa koji u Beogradu kupuju samo najbolje stanove.“ Ovako investitorska firma iz Beograda reklamira luksuzne stanove na Vračaru. Neobičan oglas, kažu u ovoj firmi, postigao je svoj cilj jer je broj Đetića koji gledaju stanove udvostručen. Sprovedena je anketa koja je pokazala da su Beograđankama najprivlačniji Crnogorci. One su izjavile da su im muškarci iz Crne Gore neodoljivi. Kod njih jednostavno nema okolšanja. Odmah kreću sa pitanjima: odakle si , šta radiš , koliko ostaješ ođe. Ipak, u zadnje vreme sve manje Srba odlazi u Crnu Goru na letovanje. Smatraju da je neljubaznost i bezobrazluk na sve strane. Jer kako kazu đetići, ne donose Srbi više pare.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!, Gradski Magazin

Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!

Mađarski hotelski kompleks Aquaworld Resort Budapest poneo je titulu najboljeg regionalnog SPA hotela za 2024. …

, Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić, Gradski Magazin

Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Održan je drugi po redu godišnji “321 Srbija” događaj, a brojne visoke zvanice i gosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin