Najnovije Vesti
Direkror razvoja kompanije koja proizvodi Monopol, istrčao maraton kako bi pomogao deci, Gradski Magazin

Direkror razvoja kompanije koja proizvodi Monopol, istrčao maraton kako bi pomogao deci

Direkror razvoja kompanije koja proizvodi Monopol, istrčao maraton kako bi pomogao deci, Gradski Magazin

Lazar Vuković, naše gore list koji živi u predgrađu Londona, došao je sredinom aprila u Srbiju kako bi istrčao beogradski polumaraton, i to iz jednog humanitarnog razloga – jer je skupio sredstva koja je planirao da pokloni deci sa specijalnim potrebama koja žive u našoj zemlji.

Suma koju je prikupio je narasla na 1.500 evra, a i svoje drugo obećanje je ispunio – završio je trku od 22 kilometra za dva sata i devet minuta, što je prema njegovom mišljenju sjajan rezultat s obzirom na to da nije imao adekvatne pripreme.

– Veoma sam zadovoljan sam postignutim. Cilj je bio da istrčim trku, kako bih pomagao najugroženijima. Energija koju nam je pružala publika i muzika su bili fantasični. Nisam želeo da odustanem jer sam imao jasan cilj, uprkos tome što sam nakon 18 kilometara osećao poprilično loše. Ipak, zbog svih tih ljudi sam želeo da nastavim da se borim. Rezultat je odličan jer treba imati u vidu da sam pre toga trčao samo rekreativno, a da sam se ozbiljnije pripremao samo tri nedelje pred početak polu-maratona – kaže Vuković.

Vukoviću su familija koja je na široko poznata u Engleskoj među srpskim doseljenicima iz Srbije. Lazarov otac je osnivač srpske pravoslavne crkve u Korbiju, dok mu je pokojna majka bila direktor osnovne škole u tom mestu.

Lazar Vukotić je inače  direktor razvoja britanske firme “Vining muvz” koja proizvodi društvenu igru Monopol. Sledeći na mapi Monopola će se naći Monopol Novi Sad, a do polovine sledećeg meseca  Novosađani će dobiti priliku da svojim glasom daju predlog za omiljena mesta, znamenitosti i ulice, koja će se naći na tabli za igru. To mogu da učine posredstvom Fejsbuk stranice www.facebook.com/monopolyserbia/.

– Na ovoj stranici će se naći detalji i vizuelni prikazi koji se povezuju sa glavnim gradom Vojvodine – rekao je Vuković.

On kaže da očekuje da će Novosađani glasati za najznačajnije lokacije i objekte svog grada, iz oblasti kulture, turizma, umetnosti, sporta i trgovine

Novi Sad će ove godine, kako je dodao Vuković, biti jedan od samo tri grada u svetu, koji dobija svoju “Monopol” tablu, što govori o tome kako su autori ove društvene igre prepoznali Novi Sad kao važnu destinaciju.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Kako da harmonizujemo um, telo i duh, Gradski Magazin

Kako da harmonizujemo um, telo i duh

U ovom savremnom dobu i ubrzanom tempu života skoro svakodnevno osećamo iscrpljenost, stres, glavobolje, napetost …

Trileri kojima nećete odoleti, Gradski Magazin

Trileri kojima nećete odoleti

Lepo vreme nas mami da ceo dan provedemo napolju, međutim, već kada dođe veče i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.