Direktorki AmCham Srbija Maji Piščević dodeljena nagrada “Evropski najmenadžer“, Gradski Magazin

Direktorki AmCham Srbija Maji Piščević dodeljena nagrada “Evropski najmenadžer“

Direktorki AmCham Srbija Maji Piščević dodeljena nagrada “Evropski najmenadžer“

Izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) dobitnica je prestižne međunarodneregionalne nagrade Najmenadžer regiona 2015. godine koja joj je uručena u petak 3. jula na svečanoj ceremoniji dodele nagrada, koju dodeljuje Agencija za izbor najmenadžera BiH jugoistočne i srednje Evrope, u Gradskoj većnici u Sarajevu, uz prisustvo najuspešnijih menadžera, predstavnika kompanija, ambasadora, kao i brojnih javnih ličnosti iz sveta privrede i politike iz BiH i regiona.

Ovogodišnjoj dodeli nagrada prisustvovalo je preko 300 menadžera iz Bosne i Hercegovine i 14 zemalja Evrope, kao i veći broj političkih i javnih radnika, predstavnika aktuelnih vlasti i komora. Ovu visoko priznatu nagradu, Nezavisna agencija za izbor i promociju menadžera dodeljuje po trideseti i drugi put.

„Zahvaljujući Maji Piščević i njenoj neverovatnoj sposobnosti i angažovanosti, AmCham je postigao veliki uspeh i odlične rezultate zbog čega joj je i dodeljeno ovo priznanje“, kaže se u obrazloženju nagrade.

“Najveća nagrada za mene su zadovoljni članovi AmCham Srbija a to znači da smo uspeli u onome što nam je mandat a to je bolji poslovni ambijent za sve na tržištu, uvezivanje i povezivanje naših članova i stalno profesionalno usavršavanje i edukacija zaposlenih u kompanijama članicama. Drago mi je što i drugi to primećuju dodeljujući nam priznanja za najbolje, ali to nikako ne znači da ćemo na tome stati. Ovakve nagrade i priznanja zaista jesu dodatna motivacija da radimo još bolje”, rekla je Maja Piščević.

Ove godine nominovano je oko 900 uspešnih menadžera iz 15 zemalja jugoistočne i srednje Evrope, a priznanje je dobilo trideset nagrađenih iz različitih oblasti biznisa te predstavnici drugih sektora koji imaju značajan uticaj na stvaranje poslovnog ambijenta. Ličnost godine regiona jugoistočne i srednje Evrope, po izboru nezavisnog regionalnog žirija je Rosen Plevneliev, predsednik Bugarske dok su raniji dobitnici ove nagrade bili predsednik Crne Gore Filip Vujanović, predsednik Hrvatske Ivo Josipović i predsednik Poljske Bronislav Komorovski.

Regionalni evropski žiri za izbor najmenadžera i kompanija vodio se vrlo preciznim kriterijumima i nagradu dodeljuje isključivo najsposobnijim i najuspešnijim menadžerima koji su u proteklom periodu postigli neverovatne uspehe svojim radom. Neki od prethodnih dobitnika nagrade „Evropski najmenadžer“ su: Philip Zepter (Zepter Group, Monako), Ivica i Ante Todorić (Agrokor, Zagreb), Šarik Tara (Istanbul, Turska), Toni Meggle (Mljekare Meggle – Njemačka), Iztok Seljak (HIDRIA, Slovenija), Miodrag Kostić  (MK Grupa, Beograd), Branislav Grujić (Beograd-Moskva-Ženeva) kao i mnogi drugi.

 

 

 

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin