, Do kvalitetne radne snage uz pomoć dva klika, Gradski Magazin

Do kvalitetne radne snage uz pomoć dva klika

, Do kvalitetne radne snage uz pomoć dva klika, Gradski MagazinU Srbiji je trenutno 234.000 mladih sa neadekvatnim statusom na tržištu rada, a veliki broj njih ne uopšte ne može da nađe stalno zaposlenje, niti praksu koja bi ih eventualno dovela do toga. Sa druge strane, poslodavcima je važno da imaju mogućnost da biraju kvalitetne candidate, one koji žele da uče, napreduju i da razvijaju svoje veštine u tom sistemu.

Veliki problem današnjice koje su donele mlade generacije jeste sklonost ka čestom menjanju poslova – mladi kao da nemaju potrebu da sazrevaju u svojim kompanijama, već se razvio trend da se na svakih dve do tri godine promeni poslodavac, za neznatno bolje uslove.

To nije trend i problem samo u Srbiji, već u celom svetu. Poslodavci se bore da izađu na kraj sa tim. Ipak, ukoliko želite da angažujete mlade ljude željne novih znanja i radne prakse, UNICEF i Nacionalna služba za zapošljavanje imaju rešenje za vas.

Jednogodišnjim Programom unapređenja zapošljivosti mladih kroz radne prakse UNICEF i Nacionalna služba za zapošljavanje zajedničkim snagama informišu mlade ljude između 15 i 30 godina bez radnog iskustva, ali i poslodavce o benefitima ovog programa, pa putujućim karavanom koji je obuhvatio deset gradova informišu o projektu i prednostima sistema za unapređenje statusa mladih u Srbiji. NSZ je do sada informisala veliki broj mladih o programu.

Kako u naveli u UNICEF-u, mladi često nemaju realnu sliku o tome kakav je sistem rada, te da možda, nekada imaju drugačija očekivanja. Posebno je važno da iskoriste ovu priliku koja im se pruža, kako bi stekli osnovne veštine i počeli da uče o zanimanjima koja bi u budućnosti mogla da postanju njihova profesija.

Prema anketi koju su sproveli, i mladi i poslodavci ovaj program vide kao značajan, ali je problem što mladi uglavnom ne znaju kome da se obrate niti kako da stignu do potencijalnog poslodavca. Ono što ih ponajviše zanima jeste kreativna industrija.

Na platformi Biramuspeh.com i mladi i poslodavci mogu da se prijave za učešće u ovom programu do 31. avgusta. Budite deo programa i zaposlite mlade ljude željne sticanja znanja i iskustva. Mladi koji budu pohađali praksu kroz ovaj program dobiće 20 hiljada dinara mesečno.

Stručnu podršku i partnerstvo organizatorima ovog programa pružili su i Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR) i Gi Group.

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin