Do reciklaže kroz pozorišnu umetnost Limenka teatar fest u Novom Sadu, Gradski Magazin

Do reciklaže kroz pozorišnu umetnost Limenka teatar fest u Novom Sadu

Do reciklaže kroz pozorišnu umetnost Limenka teatar fest u Novom Sadu, Gradski MagazinUdruženje građana Eko art i Recan fondacija uz inicijativu „Svaka limenka se računa“ pružiće mladima, deci i roditeljima pozorišni program LIMENKA TEATAR FEST na četiri lokacije u Novom Sadu, od 17. do 19. septembra, u okviru Kaleidoskopa kulture. Cilj programa je podizanje svesti i edukacija dece o reciklaži kroz pozorišnu umetnost, primenjujući model u kom limenka ima svoju vrednost izraženu u vrednosti društveno odgovorne valute, ALU COIN-a.

Kulturne stanice na kojima će biti realizovan pozorišni program u Novom Sadu su: kulturna stanica OPENS, kulturna stanica Mlin, kulturna stanica Rumenka i kulturna stanica Eđšeg.

„Već 12 godina se trudimo da našim najmlađim stanovnicima pokažemo koliko je bitno da brinu o svojoj okolini i da štite svoju životnu sredinu. Na jedan drugačiji način, spajanjem reciklaže i pozorišne umetnosti, želimo da vide i koliko je lepo i lako. Limenka teatar fest je nastao iz manifestacije „Limenkica – ulaznica“, a do sada je učestvovalo preko 70.000 dece i roditelja i prikupljeno više od pola miliona limenki za piće“,  izjavila je Valentina Pavličić, koordinator programa.

Ona je dodala da će u okviru festa biti izvedene četiri pozorišne predstave, i to: Stand up komedija Mariane Arandjelović „Veče sa njom”, „Pipi dugačka čarapa” i „Kako su drvo i cvet spasili svet” dečijeg pozorišta „Čarapa“ iz Beograda i plesna predstava „Aladin“ u izvođenju „Una saga Serbika“ iz Beograda.  Ulaznica za svaku predstavu je 5 praznih, iskorišćenih limenki koje vrede 1 ALU COIN. Pored predstava, organizovan je i LIMENKICA BAZAR, gde će sa ovom društveno odgovornom valutom posetioci moći da „kupe“ mnoge lepe i korisne stvari.

„Edukacija mališana o reciklaži je jako bitna i Recan fondacija podstiče i podržava brojne organizacije i udruženja da se što više bave ovom temom na način koji je za njih adekvatan i prilagođen. Kao naša budućnost, jako je važno da što pre steknu odgovornost prema svojoj sredini i nauče kako se reciklira i koliko je to jednostavan proces. Limenka za piće je potpuno ekološki proizvod koji se može beskonačno reciklirati, a mogu je sačuvati nakon ispijanja i odneti u kutije namenjene za prikupljanje iskorišćenih limenki za piće, ali i pozvati svoje drugare da ih prikupljaju. Pravilnim odlaganjem, pomažu put svih nas ka cirkularnoj ekonomiji i zdravijem okruženju“, istakao je Nemanja Marjanović iz Recan fondacije.

 

 

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

REZULTATI ZA PRVI KVARTAL FINANSIJSKE 2023. GODINE RAST ZA REKORDNE LETNJE LETOVE, Gradski Magazin

REZULTATI ZA PRVI KVARTAL FINANSIJSKE 2023. GODINE RAST ZA REKORDNE LETNJE LETOVE

Wizz Air Holdings Plc („Wizz Air“ ili „kompanija“), jedna od najodrživijih evropskih avio-kompanija sa najvećom …

Evo šta priprema Tranzit posle “krvave” noći!, Gradski Magazin

Evo šta priprema Tranzit posle “krvave” noći!

Vikend za nama u prestonici obeležila je “krvava” tematska žurka pod nazivom “Niske strasti” u …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin