Najnovije Vesti
Fest, Dobitnici Zlatnog globusa stižu na 47. Fest, Gradski Magazin

Dobitnici Zlatnog globusa stižu na 47. Fest

Neki od filmova koji su u nedelju nagrađeni priznanjem “Zlatni globus” Holivudskog udruženja stranih novinara, drugom najvažnijom holivudskom nagradom posle Oskara, biće prikazani na predstojećem 47. Festu, najavio je Cebef.

Film “The Favourite” Jorgosa Lantimosa otvoriće 47. Fest, a glavna glumica ove crnohumorne istorijske drame Olivija Kolman dobila je “Zlatni globus” za najbolju žensku ulogu u komediji.

Kolmanova je na platnu oživela zaboravljenu britansku kraljicu Anu, koja vreme radije troši na trke jastoga nego na vladanje kraljevstvom, što koriste dve dvorske dame koje se bore za mesto vladarke iz senke.

“Zlatni globus” za najbolji film – mjuzikl ili komediju, otišao je u ruke reditelja Pitera Farelija za ostvarenje “Green Book”, koje će takođe biti prikazano na Festu.

Film je smešten u šezdesete i prati prefinjenog pijanistu Dona Širlija, koji kreće na turneju po američkom jugu i kao vozača angažuje neotesanog izbacivača iz Bronksa (Vigo Mortensen).

Maheršala Ali nagrađen je “Zlatnim globusom” za ulogu Širlija, a Nik Valelonga, Brajan Kiri i Piter Fareli nagrađeni su za najbolji scenario ove duhovite i inspirativne priče o neobičnom prijateljstvu u doba rasne segregacije.

Glen Klouz je osvojila svoj treći “Zlatni globus” za naslovnu ulogu u filmu “The Wife”.

Ona tumači suprugu čuvenog pisca koja nakon 40 godina života u njegovoj senci počinje da preispituje svoj život i to upravo dok ga prati na putu za Stokholm,gde treba da primi Nobelovu nagradu za književnost.

Fest, Dobitnici Zlatnog globusa stižu na 47. Fest, Gradski Magazin

Redžina King osvojila je nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu “If Beale Street Could Talk”.

Ovo ostvarenje reditelja Barija Dženkinsa, poznatog po ostvarenju “Moonlight”, govori o borbi mlade Afroamerikanke koja se trudi da dokaže nevinost svog nepravedno osuđenog ljubavnika, a Kingova tumači majku glavne junakinje.

Kristijan Bejl osvojio je “Zlatni globus” za najbolju mušku ulogu u komediji za film “Vice”, u kome igra Dika Čejnija koji se trudi da postane najmoćniji potpredsednik u istoriji SAD.

Sva pomenuta ostvarenja srpska publika će premijerno imati priliku da pogleda na Festu koji će biti održan od 22. februara do 3. marta.

Celokupan program festivala biće objavljen 24. januara.

Foto: Promo

Izvor: PRessSerbia/Tanjug

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Gost ostavio bakšiš od čak 3.000 dolara, Gradski Magazin

Gost ostavio bakšiš od čak 3.000 dolara

Oduševio je velikodušnošću vlasnika i osoblje džez kluba i restorana u Klivlendu. Veče pre zatvaranja …

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“, Gradski Magazin

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“

Koji god obrok da pravimo za našu porodicu, važno nam je da je zdrav i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.