Dobro raspoloženje u vašem stilu, Gradski Magazin

Dobro raspoloženje u vašem stilu

Dobro raspoloženje u vašem stilu, Gradski MagazinDom je mesto na kome su osećanja ljubavi, sigurnosti, podrške, radosti, ali i osećaj pripadanja onima koje volimo, nešto što ga, zapravo, definiše. Do gubljenja ovakve harmonije često dolazi jer želimo da ispoštujemo razna pravila u uređenju prostora kako bismo bili u trendu, a to nas dovodi do estetske sterilnosti i zaboravljanja suštinskih vrednosti koje čine dom.

Nekada su nam potrebni saveti i podsećanja kako da probudimo svoj zaboravljeni, unutrašnji svet i zaronimo u svoje želje i potrebe, a onda se prepustimo kreiranju ambijenata za dobro raspoloženje.

Uređivanje ambijenta doma ne podrazumeva praćenje striktnih pravila. Najvažnije je da budemo slobodni. U svom domu ćemo se najbolje osećati ukoliko ispoštujemo svoje želje i potrebe. Svaki ambijent je, pre svega, ličan, i nije u okviru već određenih pravila i standarda. Jedino merilo njegove vrednosti smo mi.

Da bismo uživali u „dobrim vibracijama” važno je iskoristiti nautralniju paletu i teksturu drveta, kao u slučaju regala FERROL čiji dekor i toplina doprinose utopljavanju ambijenata u domu.

Iako su neutralniji tonovi poželjniji za prostore u kojima provodimo mnogo vremena, to ne znači da treba da isključimo jake nijanse. Mali detalji kojima želimo da ukrasimo prostor mogu biti baš u ovim bojama – crvenoj, ljubičastoj, zelenoj, pink.

Nameštaj koji kupujemo ne mora da se uklapa sa ostalim segmentima doma. Nekada nam je možda potrebna toplina koju budi neka ranija epoha. Trpezarijske stolice HTC-316  u kombijaciji sa okruglim stolom, poput trpezarijskog stola TD-1968, sa centralnim stubom kao nosačem, ostavlja  utisak stila 70-ih godina prošlog veka. Ovakav izbor nam može probuditi nostalgična osećanja i prisetiti nas na neka prošla, mirnija, vremena.

Svetli drvo dekori, poput klub stola UNION 90×50 ili TV police ORENSE mogu biti odlična podloga za predmete koji za nas imaju emotivno značenje i nose neku priču. To mogu biti različiti suveniri, pokloni ili fotografije kojima možemo naći mesto na ovim komadima nameštaja i tako ulepšati i dopuniti svoj prostor.

Pored sitnih detalja i malih uspomena, i biljke će sasvim sigurno oplemeniti prostor, a da bi one uspele u zatvorenom prostoru, u našem domu, da bi bile zdravije i lepše, potrebno im je mnogo izvora svetlosti.

Svaki ambijent bi trebalo da nam budi lepo raspoloženje, posebno ako u njemu provodimo mnogo vremena, zato je važno da ne dozvolimo da nam „slepo” praćenje trendova sputa kreativnost, savetuju nam dizajneri enterijera Forma Ideale. Energija koju upijamo u prostorijama u kojima boravimo će nam doneti ljubav, mir i radost, a svakako će nas i dodatno podstaći na nove ideje i maštu.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Proglašen pobednik Neoplanta nagradnog konkursa „Napravi kobasicu po svom ukusu”

Nagradni konkurs kompanije Neoplanta „Napravi kobasicu po svom ukusu“, koji je trajao četiri nedelje, završen …

BEO ZOO-VRT, BEO ZOO-VRT SLAVI ROĐENDAN! Za decu do 15 godina DANAS BESPLATAN ulaz!, Gradski Magazin

BEO ZOO-VRT SLAVI ROĐENDAN! Za decu do 15 godina DANAS BESPLATAN ulaz!

Ulaz u Beogradski zoološki vrt, koji slavi 86. rođendan, je za decu do 15 godina …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin