kafu, Dođi na kafu, Gradski Magazin

Dođi na kafu

Vodič za dobar dan: Nije samo svakodnevni ritual studenata i zaposlenih, već i veliki prijatelj zdravlja. Ako ste pozvani da sa svojom najboljom drugaricom proćaskate uz kafu, ne odbijajte.

Kafa povoljno utiče na mnoga stanja našeg organizma. Ukusna, tradicionalna, i u umerenim količana zdrava… crna kafa Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, na planeti se dnevno popije oko 1,5 milijardi šoljica kafe. Izračnuto je da je bezopasna količina unosa kafe oko 9 šoljica. Uticaj kofeina se izgubi od četiri do šest sati.

Za šta je kafa sve dobra:

  • KAFA JE STIMULANS- Kofein, kao blagi stimulans ima pozitivno dejstvo na raspoloženje kod čoveka. Takođe, dovodi organizam u stanje probuđenosti. Podiže psihofizičke aktivnosti, sprečava pad koncetracije, smanjuje anksioznost i depresiju.
Dođi na kafu, Gradski Magazin
Kafica uz jutarnje razgibavanje i čitanje novina
  • UBRZAVA VARENJE- Posle jela dobro je da popijete popijte jaku crnu kafu. Ona ubrzava varernje i pomaže kod problema sa stolicom.
Dođi na kafu, Gradski Magazin
Najbolja je kafa posle dobrog ručka
  • SMANJUJE RIZIK ALCHAJMEROVE I PARKINSONOVE BOLESTI- Kafa štiti vaš mozak i čuva ga za stare dane. Neka istraživanja pokazuju da su osobe koje redovno ispijaju kafu 60 odsto pod manjim rizikom da obole od ovog neurodegenerativnog poremećaja. Takođe, kod Parkensonove bolesti kafa umanjuje rizik na 32-60 odsto od oboljenja.
  • DOBRA JE ZA JETRU- Osobe koje su pile četiri šoljice kafe dnevno, imaju 40 odsto manje rizika da obole od ciroze jetre. Kafa je dobra prevencija i za rak jetre.
Dođi na kafu, Gradski Magazin
Merlin Monro je pila kafu
  • BOGATA JE NUTRIJENTIMA I ANTIOKSIDANTIMA- Šoljica kafe bogata je vitaminima iz grupe B. Vitmin grupe B ubrzava metabolizam, mišićni tonus, održava zdravlje kože i poboljšava cirkulaciju.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!, Gradski Magazin

Osnažena žena-jača porodica u Blacu!

Nakon kratke letnje pauze, u Kulturnom centru Blace biće održana prva u novom ciklusu edukativnih …

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!, Gradski Magazin

Održan Bentbaša Cliff Diving u Sarajevu!

5. avgusta u Sarajevu održano je deveto izdanje sportsko-turističkog događaja “Bentbaša Cliff Diving” koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin