institutu, Događaji u Francuskom institutu Srbije, Gradski Magazin

Događaji u Francuskom institutu Srbije

Ove nedelje u Francuskom institutu Srbije biće priređeno nekoliko događaja koji ilustruju univerzitetsku i kulturnu saradnju između Francuske i Srbije

U sredu 18. februara 2015. u 19h u Francuskom institutu otvaramo izložbu dveju mladih umetnica, Tanje Bogdanić i Marije Šević, bivše stipendistkinje francuske likovne akademije (ENSBA)

U četvrtak 19. februara u 12h30 u Ambasadi, gđa Kristin Moro, ambasador Francuske, uručuje francusko-srpske diplome ovogodišnjim diplomcima Master studija iz menadžmenta u kulturi, programu koji postoji od 2003. godine a koji je pohađalo oko tristotine mladih

U četvrtak 19. februara u 18h u Francuskom institutu priređujemo debatu na temu kulturnih politika, a učesnici su osnivači dvojnog mastera iz menadžmenta u kulturi, Milena Dragićević Šešić (Univerzitet umetnosti u Beogradu) i Žak Bonijel (Univerzitet Lyon 2).

Na svim ovim događajima biće prisutni zanimljivi sagovornici koje ređe imamo priliku da okupimo: profesori iz Francuske, osnivači ili učesnici mastera iz menadžmenta u kulturi, bivši i sadašnji diplomci, a među njima su ljudi koji rade danas u javnim ustanovama ili projektima u Srbiji.

Francuski institut u Srbiji sastavni je deo mreže od 130 francuskih instituta i 920 francuskih alijansi u svetu. Sa sedištem u Beogradu i ograncima u Nišu i u Novom Sadu, predstavlja kulturnu diplomatiju Francuske u Srbiji. Ovo su veliki pravci njegovih akcija: Predstavlja izlog savremenog francuskog stvaralaštva Francuski institut u Srbiji priznat je i cenjeni partner svih profesionalaca u kulturi u zemlji i u regionu Balkana.

Sarađuje sa efikasnom mrežom ustanova i partnera kako bi omogućio tokom godine prisustvo vrhunskih francuskih umetnika prilikom najznačajnijih kulturnih manifestacija u prestonici i u većim gradovima. Jača mesto francuskog jezika Francuski institut je odredio među svojim najvećim prioritetima bolje učenje francuskog jezika u školskim, univerzitetskim i profesionalnim sredinama, ali i među običnim svetom. Daje jaču podršku predavačima francuskog jezika u okviru srpskog obrazovanog sistema tako što organizuje njihovu obuku i praksu u Francuskoj. Teži da proširi mrežu dvojezične nastave na najbolje ustanove u zemlji.

Usmerava ka Francuskoj univerzitetske i naučne krugove Francuski institut je dobar partner školskim, akademskim i naučnim krugovima u Srbiji. Svake godine omogućava da više od 40 ovdašnjih stipendista studira u Francuskoj i to prevashodno prirodne nauke. Pospešuje saradnju između francuskih i srpskih univerziteta i doprinosi finansiranju zajedničkih visokokvalitetnih istraživačkih projekata. Podstiče debatu o velikim društvenim pitanjima Francuski institut želi da bude mesto u kojem se čuje i raspravlja na temu francuskih ideja o svetskim promenama nastalim kao posledica globalizacije. Susreti, seminari i okrugli stolovi prilika su da se razmeni mišljenje o velikim društvenim pitanjima koja se tiču i jednih i drugih.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Rokfelerovi plaćenici udaraju na Vučića preko Vrnjačkog panoramskog točka!, Gradski Magazin

Rokfelerovi plaćenici udaraju na Vučića preko Vrnjačkog panoramskog točka!

Brojne organizacije sa platnog spiska Rokfeler fondacije, ne štede ni novac ni ljudstvo, a sve …

Zamisli leto i kreni u Aquaworld Resort Budapest, Gradski Magazin

Zamisli leto i kreni u Aquaworld Resort Budapest

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST JEDAN JE OD NAJLEPŠIH SPA HOTELA U OVOM DELU EVROPE, A ZA …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin