Dragojević, Dragojević: “Minut za reklamu kulture”, Gradski Magazin

Dragojević: “Minut za reklamu kulture”

Izvor: Tanjug Foto: Novolist

Poznati režiser Srđan Dragojević najavio je danas da će na javnoj raspravi o predlogu zakona o oglašavanju predložiti da sve televizije sa nacionalnom frekvencijom prošire svoje reklamne blokove za jedan minut, tokom kojeg će se reklamirati festivali, pozorišne predstave, filmovi, nova književna dela

“To bi bio neverovanat zamajac za srpsku kulturu. Javna rasprava o zakonu o oglasavnju biće održana 28. janura i probaću da tu ponovo izložim ovaj predlog, ponovo ćemo razgovarati sa RRA, a postoji i inicijativa Grupacije za kinematografiju pri  Privrednoj komori Srbije da se ona promoviše i gura”, rekao je Dragojević Tanjugu.

On je dodao da je taj predlog već izneo prošle godine na sastanku sa čelnicima RRA, koje je tada pitao da li znaju koja su dva vrlo solidna srpska filma trenutno u bioskopima. “Niko nije znao, jer nema reklame. Možemo da napravimo i dobar film, i dobru pozorišnu predstavu, neko može da ima fantastičnu izložbu, neko može da napiše genijalnu knjigu, ali ako nema reklame svi ti napori autora ili države, koja novcem subvencioniše stvaralašto, su bespredmetni”, podvukao je Dragojević.

Prema njegovim rečima, inicijativa koju on predlaže je takva da niko nije na gubitku, a kada postoji “vin-vin” situacija to je onda dobra platforma i da se sprovede, što bi za 20 ili 30.000 ljudi koji se u zemlji aktivno bavi kulturom i stvaraloštvom, kao i za milione građana, bilo veoma značjano. “Mislim da će svi vlasnici nacionalnih frekvencija i emiteri sa zadovoljstvom razmotriti ovu ideju, jer je ona društveno korisna. Ne vidim nijednu manu ovakvoj ideji, već samo velike koristi”, zaključio je Dragojević.

Redovi ispred JDP dokaz- elitna umetnost pripada narodu

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin