devojčica, obesila se, drama, zemunska škola, DRAMA U ZEMUNSKOJ ŠKOLI Devojčica se obesila, učiteljica je skinula s omče!, Gradski Magazin

DRAMA U ZEMUNSKOJ ŠKOLI Devojčica se obesila, učiteljica je skinula s omče!

Devojčica od devet godina pokušala je da se obesi juče u toaletu jedne osnovne škole u Zemunu, ali ju je u poslednji tren spasla učiteljica!

Ovaj strašan slučaj desio se oko 17 sati, za vreme školskog odmorapiše Informer.

– Devojčica je za vreme odmora ušla u ženski toalet, popela se na WC šolju, prebacila kanap preko cevi od grejanja i namakla omču oko vrata. Drugi đaci su videli da se nešto čudno dešava u ženskom toaletu, pa su brzo pozvali učiteljicu – otkriva izvor lista i dodaje:

– Utrčala je u WC i bukvalno u poslednjem trenutku skinula nesrećnu devojčicu s vešala.

Ubrzo nakon incidenta u ovu zemunsku školu je došla policija i obavila uviđaj i informativne razgovore s direktorom škole i učiteljicom koja je spasla nesrećnu devojčicu. Napravljen je zapisnik, a učenica koja je pokušala samoubistvo prebačena je u dečju psihijatrijsku kliniku.

Vest o toj drami brzo se pronela školom i uznemirila sve učenike, pa su po većinu njih došli roditelji i pre završetka nastave.

Zašto je dete od devet godina pokušalo da se ubije, za sada je potpuna misterija. Kako nezvanično saznaje list, ova učenica je i ranije pokušavala da naudi sebi i po svemu sudeći je iz nekog razloga psihički nestabilna. Zbog čega se to dešava trebalo bi da utvrde lekari, a verovatno će u slučaj morati da se uključi i socijalna služba.

U poslednjih godinu dana u Srbiji se desilo najmanje sedam samoubistava maloletnika.

Branka Kordić, klinički psiholog, kaže da deca najčešće dižu ruku na sebe zbog problema u školi, neuzvraćene ljubavi, kao i zato jer trpe nasilje ili strahuju od roditeljske kazne.

– Sve veći broj slučajeva samoubistava dece nije pogodio samo Srbiju, već i ceo svet. Kod nas je to možda izraženije jer je porodica poslednjih godina angažovana po ceo dan da zaradi pare za goli opstanak, pa roditelji jednostavno ne mogu da posvete vreme deci koja su u pubertetu – priča Kordić.

Problem je, kaže ona, i što živimo u zemlji koja nema izgrađen sistem vrednosti.

– Vaspitavate dete i trudite se oko toga, a onda to dete izađe napolje i čuje da je njegov tata luzer jer ne može da nađe dobar posao. Deca se onda okreću nekim drugim vrednostima i, nažalost, na razne načine pokušavaju da kazne svoje roditelje. Sam čin samoubistva jeste ličan, ali taj čin je i javan i on treba da poruči “zašto mi niko nije pomogao” – objašnjava Kordićeva.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto, Gradski Magazin

Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto

Tehnologija se razvija iz dana u dan i pravi je izazov ići u korak sa …

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin