, Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju, Gradski Magazin

Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju

Drugo izdanje izuzetno uspešnog HR.Weekenda održaće se i ove godine u sklopu Weekenda.17, i to u periodu od 19. do 22. septembra u Rovinju. Ovo još veće izdanje predstaviće posetiocima nove, aktuelne i modernije interdisciplinarne teme i najveće svetske stručnjake iz raznih područja povezanih sa HR-om.

Prošlogodišnji i prvi HR.Weekend oduševio je sve HR profesionalce, rukovodioce ljudskih potencijala, poslodavce i predstavnike kompanija, a organizatori ove godine dovode još više  vrhunskih stručnjaka i predavača koji će raspravljati o sveprisutnoj temi veštačke inteligencije u kontekstu radnog okruženja, business strani HR-a, mentalnom zdravlju, autentičnosti organizacija, ispitivanju postojećih HR praksi te brojnim drugim stručnim temama.

, Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju, Gradski Magazin
Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju 4

„Ponosni smo što je HR.Weekend prošle godine dobio svoju samostalnu pozornicu na neizostavnom Weekend Media Festivalu i postao ključna platforma za sve profesionalne u oblasti ljudskih resursa. Od drugog izdanja HR.Weekenda u septembru posetioci mogu da očekuju još bogatiji program, inspirativne vrhunske stručnjake i brojne neformalne prilike za umrežavanje. Naš cilj je da stvorimo jedinstveni prostor za razmenu znanja i iskustava, a nema boljeg prostora od rovinjske „Stare tvornice duhana“ i nadaleko poznate atmosfere Weekend Media Festivala“, poručio je Daniel Ackermann, suosnivač HR.Weekenda i CEO agencije Degordian.

Moderniji pristup HR temama

Organizatori otkrivaju kako će se i na ovogodišnjem izdanju teme iz područja ljudskih potencijala obrađivati interdisciplinarno. Tako će jedan od najpoznatijih kliničkih psihologa sa Harvarda dr Marc Schulz govoriti o tome kako HR stručnjaci mogu bolje da razumeju odnose među zaposlenima, podstaći pozitivnu radnu kulturu te kako se pojedinci razvijaju tokom svoje profesionalne karijere. Dr. Schulz, koga u Rovinj dovode Algebra MBA Poslovna škola i Planetopija, ujedno je i koautor popularne knjige „Dobar život“ koja se temelji na najdužem longitudinalnom istraživanju sreće na svetu, a traje već osam decenija.

Iz New Yorka na HR.Weekend dolazi i Ndidi Massay, potpredsednica za radnu kulturu i inicijative za raznolikost u CBS Sportsu. Massay upravo tamo razvija, provodi i meri inicijative za raznolikije, pravednije i inkluzivnije radno okruženje, o čemu će govoriti na drugom HR.Weekendu.

Ovogodišnji program napraviće mali pomak od tema generacijskih razlika kojima se HR zajednica intenzivno bavila u proteklim periodima te će se posvetiti podizanju svesti o razvoju programa za sve zajednice zaposlenih. Tako će se stručnjaci pozabaviti potrebama razvoja programa za zaposlene u perimenopauzi-menopauzi-postmenopauzi, kao i pripremama zaposlenih za ogromnu životnu promenu, odnosno odlazak u penziju.

Deo programa biće posvećen autentičnosti koja je protkana kroz ceo ovogodišnji festival. Tako će se razgovarati o tome koliko je važno da korporacije razvijaju vlastite prakse, a ne preuzimaju modele drugih korporacija, kao i o važnosti autentičnog leadershipa, tj. razvijanju vlastitog korporativnog identiteta. Organizatori navode kako će ove godine prikazati što više studija slučaja, ali i otvoriti još novih tema poput one; ima li mesta za psihoterapiju u kontekstu razvoja ljudi.

, Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju, Gradski Magazin
Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju 5

Uz sve nabrojano, HR.Weekend će se baviti i procesima ponovne integracije zaposlenih  budući da se u HR zajednici pokazala potreba za razgovorom o programima koji ciljano pripremaju organizaciju, ali i same zaposlene za povratak nakon perioda duže odsutnosti.

Stoga ne propustite da odslušate najbolja predavanja iz oblasti  ljudskih potencijala na jedinstvenom Weekendu u godini, i pritom se dobro zabaviti, jer ne zaboravite, Weekend zabava je najbolja zabava.

Sve informacije o novom, većem i još boljem izdanju HR.Weekenda možete pronaći ovde, ali i na profilima društvenih mreža Instagram, LinkedIn i Facebook.

Foto: Promo

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Da li čistiji vazduh u kafićima “čisti” i goste iz lokala, Gradski Magazin

Da li čistiji vazduh u kafićima “čisti” i goste iz lokala

Sve učestalije najave da bi Srbija mogla zabraniti pušenje u zatvorenom uplašila je vlasnike ugostiteljskih …

, Uspešno završen prolećni Schwarzkopf Gliss Program samopouzdanja , Gradski Magazin

Uspešno završen prolećni Schwarzkopf Gliss Program samopouzdanja 

Pod sloganom “Snažne žene za snažan svet” uspešno je završen prolećni Schwarzkopf Gliss Program samopouzdanja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin