Destilerija Zarić, DUPLA ZLATNA: Destilerija Zarić opet niže medalje!, Gradski Magazin

DUPLA ZLATNA: Destilerija Zarić opet niže medalje!

Sjajne vesti stigle su u Destileriju Zarić


Opsesija rakija od maline i  Nirvana rakija od kruške, dobitnice su  Velike zlatne medalje, najprestižnije nagrade na Internacionalnom takmičenju Spirit selection by CMB.

Ovogodišnji 25 po redu  Spirits Selection by CMB, održao se u Trevizu, a okupio je  138 strucnjaka iz 33 zemlje, koji su ocenjivali 2383 uzorka jakih alkoholnih pića iz 57 zemalja. Najviše medalja ove godine otišlo je u Francusku, čak 183, za njom je Kina sa 170 medalja, Brazil sa 99, Italija 91 i Meksiko sa 80 medalja. U Srbiju su stigle 4 medalje, od kojih su dve, obe Velike zlatne medalje (Grand gold medal), pripale rakijama Destilerije Zarić.

Destilerija Zarić, DUPLA ZLATNA: Destilerija Zarić opet niže medalje!, Gradski MagazinOpsesija, rakija od  autohtone sorte malina  već godinama je miljenica kako domaće tako i inostrane publike i stručnjaka, pa  je tako od strane francuskog   časopisa LARVF 2018, svrstana u 10 najboljih voćnih destilata na svetu.

Sa druge strane, rakija od kruške Nirvana,na svim svetskim takmičenjima ocenjena je najvećim brojem bodova. Podsećanja radi, Nirvana je  2020. godine  svrstana u 10 najboljih sprita na svetu na takmičenju Spirit selection By concours mondial de Bruxelles i već  tada je dobila Veliku zlatnu medalju.Takođe, osvojila je 2016. godine na  WSWA convention, Las Vegas USA najprestižniju medalju – duplo zlato(double gold medal), te je  izložena u kristalnoj vitrini čuvenog hotela Ceaser palace. Internacionalna takmičenja su od velikog značaja za pozicioniranje srpske rakije na svetskom tržištu. Rakija, iako jedan od najistaknutijih simbola Srbije, dugo godina je nepravedno degradirana. Sa druge strane, imajući u vidu da je  rakija proizvod od voća, te i da je kontinuitet u kvaltetu samim tim teže kontrolisati,  u odnosu na neke druge destilate koji se proizvode od lakse kontrolisane sirovine, samo su jedan od pokazatelja zašto je rakiji mesto na samom vrhu scene destilata.

O Dalibor

Proveri takođe

, Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!, Gradski Magazin

Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!

Mađarski hotelski kompleks Aquaworld Resort Budapest poneo je titulu najboljeg regionalnog SPA hotela za 2024. …

, Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić, Gradski Magazin

Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Održan je drugi po redu godišnji “321 Srbija” događaj, a brojne visoke zvanice i gosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin