džentlmeni, Džentlmeni, gde ste? Da li postojite još uvek?, Gradski Magazin

Džentlmeni, gde ste? Da li postojite još uvek?

Ukoliko niste stariji gospodin ili ne gledate filmove o Džejms Bondu, možda nećete znati kako da se ponašate prema dami. Vama je to beznačajno, ali verujte mi nama to mnogo znači. Otvorite joj vrata, pridržite kaput, sačekajte da ona prva sedne, taj prvi utisak je itekako važan. Ima i onih koji na početku daju sve od sebe i trude se da pokažu manire, ali posle izvesnog vremena odustanu. Možda su devojke krive jer veruju u ono ’Ja sve mogu sama’ , a možda je ipak u pitanju muška lenjost.

Podrazumeva se da dama treba uvek da bude dama. A muškarac je taj koji nikada ne treba da prestane da osvaja svoju damu! Zahvaljujući borbi za ravnopranost polova, koja nam je donela karijerno i društveno izjednačavanje sa muškarcima, žene ponekad zaborave šta zapravo znači biti žena. Rađaju decu, peru, peglaju, kuvaju, idu u nabavku, održavaju porodicu i kuću, usavršavaju svoje karijere, zadovoljavaju svoje muškarce. U tom tempu, u kojem skoro da nemaju vremena za sebe, a koje nam je društvo nametnulo ,momci im mogu itekako ulepšati realnost.

Pa i te ,, sponzoruše“ nemaju ni jedan drugi zadatak osim da usreće sposobnog i vrednog muškarca kojeg imaju pored sebe, i pored koga ne moraju da ispunjavaju sve pomenute uslove koje čine modernu ženu. Nije potrebno da oni osvajaju kule i gradove, kupuju skupe poklone i obećavaju svašta. Dovoljni su mali znaci pažnje i maniri. A složićete se sa mnom da zaista ne tražimo puno. Ali ukoliko niste sigurni kako biste trebali da se ponašate, pitajte svoje očeve ili deke. Oni su osvajali vaše majke u mnogo romantičnijem dobu. Tad se živelo bez fiksnih i mobilnih telefona, bez tehnologije. Ali sve je bilo dosta iskrenije i romantičnije. Ljudi su jednostavno znali da cene prave vrednosti.

džentlmeni, Džentlmeni, gde ste? Da li postojite još uvek?, Gradski Magazin

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

u najvećoj zgradi, U NAJVEĆOJ ZGRADI U SRBIJI ŽIVI 3.500 LJUDI! Ima 795 stanova i čak 62 ulaza! (FOTO), Gradski Magazin

U NAJVEĆOJ ZGRADI U SRBIJI ŽIVI 3.500 LJUDI! Ima 795 stanova i čak 62 ulaza! (FOTO)

U novobeogradskom Bloku 21 nalazi se najveća zgrada u Srbiji u kojoj živi oko 3.500 …

mural, Mural visok tri metra na zidu Doma učenika krije neverovatnu priču, Gradski Magazin

Mural visok tri metra na zidu Doma učenika krije neverovatnu priču

Prošle nedelje na zidu Domu učenika patrijarh Pavle osvanuo je neverovatan mural visok čak tri …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin