Najnovije Vesti
Egzotična trpeza: Piletina sa kokosovim mlekom i karijem, Gradski Magazin

Egzotična trpeza: Piletina sa kokosovim mlekom i karijem

Izvor: stvarukusa.rs

Egzotična trpeza u toku praznika

Trećeg januara prestaje euforija oko Nove Godine, ali se bliži ona Božićna. Ovih nekoliko dana između omiljenih praznika, mnogi od nas koriste kako bi napravili predah od teške i jake hrane. Ukoliko ste skloni eksperimentisanju i želite da pobegnete u neke toplije krajeve makar što se kuvanja tiče, predlažemo vam egzotičnu piletinu sa kokosovim mlekom i karijem.

Sastojci

1 kg pilećeg belog mesa
so i biber po ukusu
2 kašike ulja
2 kašike karija
manja glavica crnog luka
2 čena belog luka, usitnjena
400 ml kokosovog mleka
400 g paradajza, oljuštenog, skuvanog i iseckanog
200 ml sosa od paradajza
50 g šećera

Priprema

  1. Piletinu posolite i pobiberite.
  2. U šerpi zagrejte ulje i kari na srednjoj temperaturi oko 2 minuta. Dodajte crni i beli luk i kuvajte još jedan minut. Dodajte i piletinu i promešajte. Kuvajte na umerenoj vatri još 10 minuta dok se piletina ne skuva.
  3. Dodajte kokosovo mleko, paradajz, paradajz sos i šećer i sve dobro promešajte. Poklopite i ostavite da struji oko pola sata. Povremeno promešajte.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

gradskom prevozu, PROMENE U GRADSKOM PREVOZU: Evo koliko putnika će moći da uđe u autobus, Gradski Magazin

PROMENE U GRADSKOM PREVOZU: Evo koliko putnika će moći da uđe u autobus

Svi prevoznici kao i Gradsko saobraćajno preduzeće dobiće obeveštenje o preporučenom broju putnika koji bi …

Ako hoćete da se rešite anksioznosti zbog koronavirusa: Pridržavajte se pravila od 45 minuta!, Gradski Magazin

Ako hoćete da se rešite anksioznosti zbog koronavirusa: Pridržavajte se pravila od 45 minuta!

Ništa ne truje život kao stajanje u jednom mestu Karantin, korona virus, socijalna izolacija – …

Leave a Reply

Your email address will not be published.