Egzotična trpeza: Piletina sa kokosovim mlekom i karijem, Gradski Magazin

Egzotična trpeza: Piletina sa kokosovim mlekom i karijem

Izvor: stvarukusa.rs

Egzotična trpeza u toku praznika

Trećeg januara prestaje euforija oko Nove Godine, ali se bliži ona Božićna. Ovih nekoliko dana između omiljenih praznika, mnogi od nas koriste kako bi napravili predah od teške i jake hrane. Ukoliko ste skloni eksperimentisanju i želite da pobegnete u neke toplije krajeve makar što se kuvanja tiče, predlažemo vam egzotičnu piletinu sa kokosovim mlekom i karijem.

Sastojci

1 kg pilećeg belog mesa
so i biber po ukusu
2 kašike ulja
2 kašike karija
manja glavica crnog luka
2 čena belog luka, usitnjena
400 ml kokosovog mleka
400 g paradajza, oljuštenog, skuvanog i iseckanog
200 ml sosa od paradajza
50 g šećera

Priprema

  1. Piletinu posolite i pobiberite.
  2. U šerpi zagrejte ulje i kari na srednjoj temperaturi oko 2 minuta. Dodajte crni i beli luk i kuvajte još jedan minut. Dodajte i piletinu i promešajte. Kuvajte na umerenoj vatri još 10 minuta dok se piletina ne skuva.
  3. Dodajte kokosovo mleko, paradajz, paradajz sos i šećer i sve dobro promešajte. Poklopite i ostavite da struji oko pola sata. Povremeno promešajte.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

DOSELJENI BEOGRAD, SVI BI BAŠ U OVU BEOGRADSKU OPŠTINU, TU IMA NAJVIŠE DOSELJENIH! Ovo su najtraženiji srpski gradovi, Gradski Magazin

SVI BI BAŠ U OVU BEOGRADSKU OPŠTINU, TU IMA NAJVIŠE DOSELJENIH! Ovo su najtraženiji srpski gradovi

Tokom prošle godine 135.194 ljudi promenilo je prebivalište, odnosno trajno se preselilo iz jednog u …

Proglašen pobednik Neoplanta nagradnog konkursa „Napravi kobasicu po svom ukusu”

Nagradni konkurs kompanije Neoplanta „Napravi kobasicu po svom ukusu“, koji je trajao četiri nedelje, završen …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin