Elektroautomobil, Opel Ampera, Elektroautomobil: Opel Ampera-e početna cena 39.330 evra, Gradski Magazin

Elektroautomobil: Opel Ampera-e početna cena 39.330 evra

Još od svetske premijere na Salonu automobila u Parizu, u jesen 2016. godine, mnogi su nagađali koliko će Opel Ampera-e da košta, kada konačno počne prodaja ovog revolucionarnog električnog automobila.


 

  • Ogroman uspeh: Potražnja u Norveškoj prevazilazi sva očekivanja

Čekanju je kraj, jer je Opel objavio da će Ampera-e u Nemačkoj biti dostupna po ceni od 34.950 evra, pošto su stupile na snagu olakšice za kupovinu električnih automobila. Inače, cena modela Ampera-e je 39.330 evra, a pomenuta zvanična cena je na snazi po zaračunavanju bonusa od 4.380 evra.

 

Mušterije koje budu htele prve da voze model Ampera-e, u početku će biti u mogućnosti da uživaju u verziji „First Edition“, koja se prodaje sa ekskluzivnom opremom. Ovaj model predstavlja vrh ponude sa metalik bojom, a stiže sa brojnim premijum detaljima, kao i sistemima asistencije vozaču. Na spisku opreme se nalazi Opel Eye prednja kamera sa indikatorom rastojanja od vozila ispred i sistemom za prepoznavanje saobraćajnih znakova. Pored toga, tu su i zadnja kamera i sistem za upozorenje u slučaju napuštanja trake kretanja, kao i sistem za pomoć pri parkiranju. Pored navedene opreme, „First Edition“ verzija stiže i sa detaljima koji poboljšavaju komfor, poput kožom presvučenog enterijera sa grejačima u obruču upravljača i u prednjim i zadnjim sedištima, kao i sa aluminijumskim točkovina prečnika 17 inča. Novi IntelliLink-e Infotaiment sistem i Opel OnStar obezbeđuju maksimalu povezanost, dok Bose muzički sistem garantuje najbolje ozvučenje u klasi.

 

Opel Ampera-e je projektovana tako da bude lider električne mobilnosti. Ovaj model ima autonomiju od 520 kilometara sa jednim punjenjem baterija od 60 kWh, što je 30 odsto bolji rezultat od najbližeg konkurenta. Prirodno, autonomija u svakodnevnoj vožnji će da varira zavisno od stila vožnje i spoljnih faktora. Pored autonomije, električna Ampera-e nudi i beskompromisne performanse zahvaljujući elektromotoru od 204 KS (150 kW). Ubrzanje do 50 kilometara na čas od 3,2 sekunde je u rangu sa sportskim automobilima. Opel Ampera-e sa dužinom od 4,16 metara nudi dovoljno prostora za pet putnika i 381 litar prtljaga (1.274 litra sa oborenom zadnjom klupom), što je više od proseka u kompaktnom segmentu.

 

Opel Ampera-e već uživa ogroman uspeh u Norveškoj, gde je predstavljena tokom decembra 2016. godine. Do danas je Opel primio više od 4.000 porudžbina od norveških kupaca. Na taj način Norveški vozači su već potvrdili Opelovu pionirsku ulogu, s obzirom da je Ampera-e stekla poverenje vozača koji žive u evropskoj zemlji sa najbrže rastućem tržištu električnih automobila.

 

Proizvodna linija u „GM orion” fabrici u Mičigenu USA, gde se sklapaju Shevrolet Bolt EV za američko, kanadsko i korejsko tržište, kao i Opel Ampera-e za evropsko tržište, sposobna je da pruži maksimalan kvalitet od samog početka proizvodnje. Kako bi se prilagodili velikoj potražnji u Norveškoj Opel je usporio strategiju promocije ovog automobila u nekim evropskim državama. Opel će biti fokusiran na to da tokom 2017. godine podmiri potrebe tržišta sa razvijenom kulturom vožnje električnih automobila: Norveška, Holandija, Švajcarska i Nemačka.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Stavite kockicu leda na ovaj deo tela i gledajte kako stres nestaje u trenu, Gradski Magazin

Stavite kockicu leda na ovaj deo tela i gledajte kako stres nestaje u trenu

Rešite se bolova, stresa i problema sa spavanjem. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, držanje kocke leda …

, Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima, Gradski Magazin

Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima

Neki su nezadovoljni zbog toga što je sve više plastičnih flaša s čepovima koji su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin