, Elektromreža dodelila stipendije učenicima srednjih škola, Gradski Magazin

Elektromreža dodelila stipendije učenicima srednjih škola

, Elektromreža dodelila stipendije učenicima srednjih škola, Gradski MagazinGeneralna direktorka Akcionarskog društva Elektromreža Srbije Jelena Matejić potpisala je ugovore o stipendiranju 10 učenika iz pet srednjih tehničkih škola, smera elektrotehničar energetike, iz više gradova u Srbiji. Reč je o školama „Nikola Tesla“, „Stari grad“ i „Rade Končar“ iz Beograda, elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ iz Novog Sada i školi „Nikola Tesla“ iz Niša.

Glavni cilj stipendiranja je unapređenje srednjoškolskog obrazovanja u Srbiji kroz direktnu pomoć učenicima koji su odabrali da im buduće zanimanje bude u oblasti energetike i koji imaju nameru da svoj karijerni put otpočnu i nastave u Republici Srbiji.

Učenici će tokom deset meseci dobijati stipendiju u iznosu od 10 hiljada dinara i, što je još važnije, biće u prilici da se upoznaju sa radom i funkcionisanjem srpskog operatora prenosnog sistema. Oni će, uz pomoć mentora, dobiti priliku da steknu važna praktična znanja i veštine, a postoji i mogućnost da, po završetku školovanja, u Elektromreži Srbije pronađu i zaposlenje.

„Ovo je osmi put kako Elektromreža Srbije dodeljuje stipendije talentovanim učenicima tehničkih škola. Praktično, ovo je već naša tradicija. Sve ovo činimo i kao društveno odgovorna kompanija koja se trudi da pomogne mladim ljudima da karijeru ostvare u svojoj zemlji, ali i kao kompanija koja je svesna da ulaganjem u mlade ulaže i u svoju budućnost. Učenicima poručujem da priliku iskoriste, da budu aktivni i da se trude da nauče što više, jer imaju od koga. Sigurna sam da su da među njima i naše buduće kolege sa kojima ćemo zajedno stvarati svetlu budućnost elektroenergetskog sektora“ – izjavila je tom prilikom Jelena Matejić.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Uživanje u prazničnoj trpezi, Gradski Magazin

Uživanje u prazničnoj trpezi

Uskršnji praznici su vreme radosti, obnove i zajedništva. Jedan od najlepših načina da se ove …

, Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini, Gradski Magazin

Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini

Cerovina novi potpredsednik Grupe, Sikimić od 1. maja nova izvršna direktorka Nelt Grupa je u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin