Najnovije Vesti
Eucerin, Eucerin i Apoteka Beograd će preuzeti brigu o vašim  mladežima, Gradski Magazin

Eucerin i Apoteka Beograd će preuzeti brigu o vašim mladežima

Apoteka Beograd i Eucerin Srbija, u  apoteci “Mr Matej Ivanović” organizuju besplatne dermatološke preglede

Kada ste poslednji put proverili svoje mladeže? Apoteka Beograd i Eucerin Srbija, 16.jula 2016. godine, u  apoteci “Mr Matej Ivanović” (Knez Mihailova 27, Beograd), organizuju besplatne dermatološke preglede. Preglede će obavljati prof. dr Lidija Kandolf Sekulović sa Klinike za kožne i polne bolesti, Medicinskog fakulteta VMA, član Stručnog saveta akcije za rano otkrivanje raka kože “Pregled za sve”.

“Dermoskopski pregled kože jednom godišnje, preporučujemo svima, a apsolutno je neophodan onima koji primećuju promenu na koži koja se menja i raste, mlađim osobama sa preko 50 mladeža, onima koji su koristili solarijume u prethodnim godinama, kao i osobama koje su već operisale rak kože ili koje imaju vidljivo oštećenje kože od sunca,” objašnjava  dr Kandolf Sekulović.

Eucerin, Eucerin i Apoteka Beograd će preuzeti brigu o vašim  mladežima, Gradski Magazin

Organizovanjem besplatnih dermoskopskih pregleda, u saradnji sa Eucerin Srbija, apoteka “Mr Matej Ivanović” već drugu godinu za redom učestvuje  u akciji od nacionalnog značaja  “Pregled za sve” koju organizuju Eucerin Srbija i Fond B92 uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije.   Cilj organizovanja besplatnih dermoskopskih pregleda je da se građani i potrošači informišu o važnosti primene svih mera zaštite od potencijalno štetnog uticaja sunčevih zraka na ljudsku kožu i neophodnosti redovnih samopregleda kože, kao i redovnih dermatoloških pregleda.

“Dermoskop je aparat kojim se uz pomoć polarizacione svetlosti i uveličanja bolje sagledava struktura kože i promena na koži, pa se i melanom i drugi oblici raka kože mogu prepoznati i onda kada se golim okom ne mogu videti. Za pregled  je u proseku potrebno između 10 i 15 minuta, osim kod osoba koje imaju preko 50 mladeža, kada je potrebno uraditi i mapu mladeža. Ukoliko detektuje sumnjivu promenu, dermatolog pacijenta upućuje hirurgu radi hirurškog uklanjanja”, objašnjava dr Kandolf Sekulović.

Rak kože može se razviti u bilo kom uzrastu, ali je najčešći kod osoba nakon 50-te godine života. Svetska zdravstvena organizacija upozorava da prekomerno izlaganje UV zračenju ima veoma bitnu ulogu u rastu broja obolelih od raka kože u Srbiji i svetu.

“Ukoliko se sumnjiva ili opasna promena otkrije na vreme, hiruško uklanjanje je  manje neprijatno od odlaska zubaru. Što je još važnije, hiruškim uklanjanjem pacijenti se mogu trajno i potpuno izlečiti. Zato je veoma važno da se pacijenti na vreme obrate lekaru. Broj obolelih od melanoma i raka kože u stalnom je porastu. U Srbiji, u proseku godišnje oboli oko 650 osoba, a ukupno je na redovnim kontrolama i lečenju oko 1000 osoba. Oko polovina obolelih mlađa je od 60 godina. Cilj naše kampanje je da građani shvate da odlaganje odlaska lekaru otežava lečenje raka kože i ugrožava život” , zaključuje dr Kandolf Sekulović.

AkcijaPregled za sve”, sprovodi se već dve godine za redom. Besplatni dermoskopski pregledi u Apoteci „Mr Matej Ivanović“ organizovani su i prošle godine. Tačan termin pregleda zakazuje se kod apotekara Apoteke „Mr Matej Ivanović“  u Knez Mihailovoj. Mogućnost besplatnog dermoskopskog pregleda mladeža obezbeđuje se kupovinom dva preparata za zaštitu od sunca u period od 4.do 16.juna. Eucerin nagrađuje verne potrošače koji dosledno brinu o zdravlju svoje kože, a posebno o zaštiti kože od negativnog UV zračenja.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

SVETSKI DAN KNEDLI – TRADICIJA KOJA PREKO 2000 GODINA ČEKA SVOJ DAN, Gradski Magazin

SVETSKI DAN KNEDLI – TRADICIJA KOJA PREKO 2000 GODINA ČEKA SVOJ DAN

Nakon više od 2 hiljade godina, koliko ljudi u Evropi uživaju u knedlama, iz Srbije je pokrenuta inicijativa  da ovo tradicionalno …

Urbani stil kao imperativ današnjice, Gradski Magazin

Urbani stil kao imperativ današnjice

Ukoliko se pronalazite u kosmopolitskom načinu života, volite moderan enterijer u vašem domu i želite …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.