belef, femi kuti, FEMI KUTI NA 26. BELEF-u!, Gradski Magazin

FEMI KUTI NA 26. BELEF-u!

U okviru 26. BELEF-a, jedna od najvećih svetskih zvezda afrobita  – Femi Kuti, u Beograd dolazi u pratnji svog velikog benda i plesača, koji, kako muzički kritičari širom sveta kažu, čine da sve izgleda kao 3 šou u jednom.


belef, femi kuti, FEMI KUTI NA 26. BELEF-u!, Gradski Magazin
Princ afrobita, jedan od pravih velikana afričke muzike, veliki borac za političku i socijalnu pravdu, dosledan naslednik svoga velikog oca Fele Kutija- sve ovo su reči kojima se najčešće opisuje lik i delo čuvenog nigerijskog muzičara Femija Kutija.
Femi je vlasnik mnogobrojnih hitova i albuma, četiri puta nominovan za nagradu Gremi, koji sa podjednakom strašću živi svoju muziku, ali i vodi borbu za ljudska prava i sve druge probleme afričkog kontinenta, zbog čega ga je Amnesti internešenal imenovao za svog „afričkog ambasadora“. Femi je dobio i nagradu Umetnik godine britanskog časopisa Songlines i bio je pozvan da se pridruži legendarnoj rok grupi Red hot chili peppers na njihovoj turneji po Evropi.
Femija muzika je raznovrsna. Njegove ploče pričaju priču, a on je u svom muzičkom stvaralaštvu uvek nastojao i uspevao da prevaziđe granice žanra.
Njegov studijski album iz 2008. godine Day By Day (Iz dana u dan) pobrao je nepodeljene pozitivne kritike i važi za njegov najuspešniji album.
Snimajući album Afrika za Afriku 2011, Femi je osetio da mu je potrebno da se vrati korenima, u Decca studio u Lagosu, gde je uradio svoje prve snimke sa svojim ocem i svoj solo album, Šoki Šoki.
Decca studio, koji će ubrzo postati Afrodisia Records, bio je sedamdesetih godina eksperimentalna osnova za većinu afro remek dela tog vremena, uključujući i Felina I Femijeva dela. 
„Mislim da su danas ljudi, svuda u svetu, u takvom beznađu da je muzika jedini način da nađu snagu da idu dalje i prevazilaze prepreke.” Femi Kuti
Koncert će se održati u bašti SKC-a u sredu 12. jula sa početkom od 21.00h
Poziv Femi Kutija za koncert u okviru 26.BELEF-a:

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika, Gradski Magazin

Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika

Samsung Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra omogućavaju nova, inteligentna iskustva praćenja zdravlja, i daju …

, Galaxy Buds3 Pro donose unapređen zvuk i komunikaciju zahvaljujući inovativnim AI specifikacijama, Gradski Magazin

Galaxy Buds3 Pro donose unapređen zvuk i komunikaciju zahvaljujući inovativnim AI specifikacijama

Galaxy Buds3 serija – proširenje povezanog iskustva kroz Galaxy AI Serija Galaxy Buds3 donosi novo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin