Najnovije Vesti
Filmovi sa BELDOKS FESTIVALA u bioskopu!, Gradski Magazin

Filmovi sa BELDOKS FESTIVALA u bioskopu!

 Najpoželjnija ostvarenja sa BELDOKS FESTIVALA u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center!

Beograd, 14.05.2015 – Na repertoaru bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center će se od danas naći najzapaženija ostvarenja sa ovogodišnjeg festivala Beldoks. U okviru dogovora sa rukovodstvom Beldoksa, svakih sedam dana biće prikazivan po jedan novi film. Ove je nedelje na repertoaru biografski dokumentarac o nekrunisanom kralju akustične gitare Paku de Lusiji. Pored ovog naslova, prikazivaće se filmovi „Poseta“, „Citizenfour: Dosije Snouden“ i „Pepe Muhika – Lekcije iz cvetne leje“.

Filmovi sa BELDOKS FESTIVALA u bioskopu!, Gradski Magazin

Ostvarenje „Pako de Lusija: Putovanje“, režirano od strane muzičarevog sina Franciska Sančeza Varele, upoznaje gledaoce sa životom i delom nedavno preminulog flamenko majstora. Uz niz intervjua sa slavnim gitaristom i sa njegovim najbližim saradnicima i prijateljima, u „Putovanju“ se mogu videti inserti iz relevantnih filmova i TV emisija, kao i snimci sa nekih davnih, ali i sa samo za ovu priliku zabeleženih nastupa. „Poseta” predstavlja interesantno dokumentarno ostvarenje sa elementima komedije. Ovaj film podstiče filozofsko razmišljanje o strahu od stranaca iz svemira, odnosno neočekivanog otkrića vanzemaljskog života. Vizuelna estetika filma je, s druge strane, direktno preuzeta od Kjubrikove „Odiseje“.

Filmovi sa BELDOKS FESTIVALA u bioskopu!, Gradski Magazin

Ovogodišnji dobitnika Oskara za najbolji dugometražni dokumentarac „Citizenfour: Dosije Snouden“ otkriva nam naličje “najveće špijunske afere stoleća”, prateći visoko rangiranog obaveštajca Edvarda Snoudena u njegovoj akciji obelodanjivanja nelegalnih aktivnosti NSA. Film, nalik na pravi holivudski triler, obiluje napetošću i nikog ne ostavlja ravnodušnim po pitanju bezbednosti podataka u digitalnom svetu.  „Pepe Muhika – Lekcije iz cvetne leje“ prati život „nasiromašnijeg predsednika na svetu“ tokom njegovog poslednjeg mandata. U intervjuima snimljenim na porodičnoj farmi, na kojoj zajedno sa svojom suprugom uzgaja cveće, ovaj nepokolebljiivi borac za pravdu  i za prava najugreženijih otkriva da je njegovo najefikasnije sredstvo političke borbe: reč.

Filmovi sa BELDOKS FESTIVALA u bioskopu!, Gradski Magazin

Trejlere filmova možete pogledati na sledećem linkovima:

Pako de Lusija: Putovanje  – https://www.youtube.com/watch?v=nKiHLUJyJIk

Posetahttps://www.youtube.com/watch?v=ADm890Si_nk

Citizenfour: Dosije Snouden  – https://www.youtube.com/watch?v=s5-EASNrxUo

Pepe Muhika – Lekcije iz cvetne lejehttps://www.youtube.com/watch?v=Bo3LkXkTQPc 

Karte za prvi u nizu filmova sa Beldoks festivala „Pako de Lusija: Putovanje“ su već u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center, više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs

O Zorica Stojković

Proveri takođe

Jelen, „Jelen pivo“ daje snažnu podršku reciklaži limenki, Gradski Magazin

„Jelen pivo“ daje snažnu podršku reciklaži limenki

Da li ste znali da se metal može beskonačno reciklirati, bez gubitka kvaliteta, kao i …

PROPUSTILI STE ZIMOVANJE? STARA PLANINA VAS OČEKUJE!, Gradski Magazin

PROPUSTILI STE ZIMOVANJE? STARA PLANINA VAS OČEKUJE!

Ukoliko ste iz nekog razloga propustili zimovanje još uvek nije kasno da se prepustite zimskoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published.