Filmovi sa BELDOKS FESTIVALA u bioskopu!, Gradski Magazin

Filmovi sa BELDOKS FESTIVALA u bioskopu!

 Najpoželjnija ostvarenja sa BELDOKS FESTIVALA u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center!

Beograd, 14.05.2015 – Na repertoaru bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center će se od danas naći najzapaženija ostvarenja sa ovogodišnjeg festivala Beldoks. U okviru dogovora sa rukovodstvom Beldoksa, svakih sedam dana biće prikazivan po jedan novi film. Ove je nedelje na repertoaru biografski dokumentarac o nekrunisanom kralju akustične gitare Paku de Lusiji. Pored ovog naslova, prikazivaće se filmovi „Poseta“, „Citizenfour: Dosije Snouden“ i „Pepe Muhika – Lekcije iz cvetne leje“.

Filmovi sa BELDOKS FESTIVALA u bioskopu!, Gradski Magazin

Ostvarenje „Pako de Lusija: Putovanje“, režirano od strane muzičarevog sina Franciska Sančeza Varele, upoznaje gledaoce sa životom i delom nedavno preminulog flamenko majstora. Uz niz intervjua sa slavnim gitaristom i sa njegovim najbližim saradnicima i prijateljima, u „Putovanju“ se mogu videti inserti iz relevantnih filmova i TV emisija, kao i snimci sa nekih davnih, ali i sa samo za ovu priliku zabeleženih nastupa. „Poseta” predstavlja interesantno dokumentarno ostvarenje sa elementima komedije. Ovaj film podstiče filozofsko razmišljanje o strahu od stranaca iz svemira, odnosno neočekivanog otkrića vanzemaljskog života. Vizuelna estetika filma je, s druge strane, direktno preuzeta od Kjubrikove „Odiseje“.

Filmovi sa BELDOKS FESTIVALA u bioskopu!, Gradski Magazin

Ovogodišnji dobitnika Oskara za najbolji dugometražni dokumentarac „Citizenfour: Dosije Snouden“ otkriva nam naličje “najveće špijunske afere stoleća”, prateći visoko rangiranog obaveštajca Edvarda Snoudena u njegovoj akciji obelodanjivanja nelegalnih aktivnosti NSA. Film, nalik na pravi holivudski triler, obiluje napetošću i nikog ne ostavlja ravnodušnim po pitanju bezbednosti podataka u digitalnom svetu.  „Pepe Muhika – Lekcije iz cvetne leje“ prati život „nasiromašnijeg predsednika na svetu“ tokom njegovog poslednjeg mandata. U intervjuima snimljenim na porodičnoj farmi, na kojoj zajedno sa svojom suprugom uzgaja cveće, ovaj nepokolebljiivi borac za pravdu  i za prava najugreženijih otkriva da je njegovo najefikasnije sredstvo političke borbe: reč.

Filmovi sa BELDOKS FESTIVALA u bioskopu!, Gradski Magazin

Trejlere filmova možete pogledati na sledećem linkovima:

Pako de Lusija: Putovanje  – https://www.youtube.com/watch?v=nKiHLUJyJIk

Posetahttps://www.youtube.com/watch?v=ADm890Si_nk

Citizenfour: Dosije Snouden  – https://www.youtube.com/watch?v=s5-EASNrxUo

Pepe Muhika – Lekcije iz cvetne lejehttps://www.youtube.com/watch?v=Bo3LkXkTQPc 

Karte za prvi u nizu filmova sa Beldoks festivala „Pako de Lusija: Putovanje“ su već u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center, više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs

O Zorica Stojković

Proveri takođe

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA, Gradski Magazin

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA

Kompanija i ove godine učestvuje u nacionalnom programu Moja prva plata, pružajući šansu ljudima starosti …

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!, Gradski Magazin

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!

Ovog decembra, u noći između 9. i 10. lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin