Najnovije Vesti
FINK u četvrtak premijerno pred domaćom publikom, Gradski Magazin

FINK u četvrtak premijerno pred domaćom publikom

U četvrtak u DOB-u grupa FINK premijerno nastupa pred domaćom publikom.

Vrata sale Amerikana se otvaraju u 20.00, a već u 20.30 na sceni će biti DJ kolektiv Kišobran, sa svojim setom najpoznatijih pesama i najnovijih hitova, grupa i autora sa globalne alternativne rock scene.

Ipak, najveće prijatno iznenađenje vezano je za gostovanje Douglasa Darea, sjajnog novog singer songwritera škole kojoj pripada i Fink, jedinstven miks akustične svirke sa elektronskim sazvučjima, kao i pevanja koje se oslanja na bluz i soul. Kritičari ga porede sa Thom Yorkeom i James Blakeom, što samo ukazuje na estetsku sličnost sa Finkom, čiji je specijalni gost na ovoj evropskoj turneji. Ova nova autorska zvezda u usponu, koju posebno preporučujemo vašoj pažnji, predstaviće se premijerno pesmama sa svog prvog albuma “Whelm” od 21.30.

Koncert dugoočekivane glavne atrakcije – Fink – počinje u 22.30 i traje do ponoći. Svetske zvezde nove muzičke scene i elektro soula na dugačkoj evropskoj turneji, u koviru koje će prvi put nastupiti u Srbiji, promovišu svoj do sad najbolji ocenjeni album „Hard Believer“. Fin Greenall je zadužen za gitaru i vokal, uz Tima Thorntona na bubnju i gitari i Guya Whittakera na basu. Album će biti njihovo prvo izdanje za izdavačku kuću R’COUP’D, koju je Greenall osnovao sa timom Ninja Tune. Urbano, bluzerski-živo izdanje “Hard believer” je inspirisano životnim usponima i padovima, opisujući teške bitke i slatko-gorka životna iskustva. U pitanju je majstorska kolekcija pesama umetnika na vrhuncu kreativnih moći.

Ulaznice se mogu  nabaviti na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže, po ceni od 1000 dinara.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

PEPCO otvara prvu radnju u Srbiji i otkriva šta će imati u ponudi od 23. oktobra, Gradski Magazin

PEPCO otvara prvu radnju u Srbiji i otkriva šta će imati u ponudi od 23. oktobra

PEPCO, najveći maloprodajni lanac neprehrambenih proizvoda u Evropi sa najbržom stopom rasta, otvara prve dve …

   COVID pandemija ubrzala rast svesti o važnosti reciklaže – 86% Evropljana smatra da je neophodno više učiniti za životnu sredinu, Gradski Magazin

  COVID pandemija ubrzala rast svesti o važnosti reciklaže – 86% Evropljana smatra da je neophodno više učiniti za životnu sredinu

Velika većina Evropljana izjavila je da će, nakon COVID-19, biti važnije nego ikad da brinemo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.