FINK u četvrtak premijerno pred domaćom publikom, Gradski Magazin

FINK u četvrtak premijerno pred domaćom publikom

U četvrtak u DOB-u grupa FINK premijerno nastupa pred domaćom publikom.

Vrata sale Amerikana se otvaraju u 20.00, a već u 20.30 na sceni će biti DJ kolektiv Kišobran, sa svojim setom najpoznatijih pesama i najnovijih hitova, grupa i autora sa globalne alternativne rock scene.

Ipak, najveće prijatno iznenađenje vezano je za gostovanje Douglasa Darea, sjajnog novog singer songwritera škole kojoj pripada i Fink, jedinstven miks akustične svirke sa elektronskim sazvučjima, kao i pevanja koje se oslanja na bluz i soul. Kritičari ga porede sa Thom Yorkeom i James Blakeom, što samo ukazuje na estetsku sličnost sa Finkom, čiji je specijalni gost na ovoj evropskoj turneji. Ova nova autorska zvezda u usponu, koju posebno preporučujemo vašoj pažnji, predstaviće se premijerno pesmama sa svog prvog albuma “Whelm” od 21.30.

Koncert dugoočekivane glavne atrakcije – Fink – počinje u 22.30 i traje do ponoći. Svetske zvezde nove muzičke scene i elektro soula na dugačkoj evropskoj turneji, u koviru koje će prvi put nastupiti u Srbiji, promovišu svoj do sad najbolji ocenjeni album „Hard Believer“. Fin Greenall je zadužen za gitaru i vokal, uz Tima Thorntona na bubnju i gitari i Guya Whittakera na basu. Album će biti njihovo prvo izdanje za izdavačku kuću R’COUP’D, koju je Greenall osnovao sa timom Ninja Tune. Urbano, bluzerski-živo izdanje “Hard believer” je inspirisano životnim usponima i padovima, opisujući teške bitke i slatko-gorka životna iskustva. U pitanju je majstorska kolekcija pesama umetnika na vrhuncu kreativnih moći.

Ulaznice se mogu  nabaviti na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže, po ceni od 1000 dinara.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Proglašeni pobednici Pekarijade 2023., Gradski Magazin

Proglašeni pobednici Pekarijade 2023.

Svečanom ceremonijom i dodelom nagrada završena je četvrta „Pekarijada“, nacionalno takmičenje za najbolje pekare Srbije. …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin