Fmu i Guarnerius nagrađuju, Gradski Magazin

Fmu i Guarnerius nagrađuju

Tradicionalni ciklus koncerata pod nazivom „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“ će ove godine po 4. put promovisati najboljemlade umetnike sa Fakulteta muzičke umetnostiu Beogradu, studente osnovnih, master i doktorskih studija, koji se ističu svojim uspesima ostvarenim na domaćoj i međunarodnoj sceni, a proglašeni su i za najbolje na svojim katedrama.

 Prvi koncert u ciklusu nas očekuje 18. aprila.

Ovu seriju koncerata su 2012. godine pokrenuli Fakultet muzičke umetnosti i Centar lepih umetnosti Guarnerius, sa ciljem da sjajni mladi muzičari dobiju priliku da se solističkim koncertom predstave publici i da njihov izraziti talenat i ostvareni rezultati, dobiju promociju kakvu zaslužuju.

 Treću godinu zaredom, pokrovitelj ovog projekta koji predstavlja naše najbolje mlade umetnike, je kompanija Nelt, koja takođe tradicionalno, kroz niz uspešnih aktivnosti, podržava talentovane akademce beogradskih fakulteta.

 Prvi od 14 koncerata koji nas očekuju u ovogodišnjoj seriji, zakazan je za subotu, 18. april, a čast da otvori 4. ciklus „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“, će imati jedan od najboljih i najnagrađivanijih mladih srpskih violinista, DUŠAN PANAJOTOVIĆ. Do kraja godine, Guarnerius će ugostiti još 15 njegovih kolega, a ciklus će u decembru zatvoriti takođe višestruko nagrađivani violinista, Nemanja BELEJ.

 Kao i do sada, ulaz na koncerte iz serije je slobodan, a spisak svih nastupa iz ciklusa je dostupan na internet strani www.guarnerius.rs.

 Ciklus koncerata „FMU i Guarnerius nagrađuju“ je u protekle tri sezone publici predstavio 39 mladih nada srpske muzičke scene, koji su nastavili da ređaju velike uspehe na takmičenjima i koncertnom podijumu.

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

ELEKTROMREŽA SRBIJE I KRALjEVINA ŠPANIJA POTPISALE UGOVOR O DONACIJI U VREDNOSTI OD 600.000 EVRA, Gradski Magazin

ELEKTROMREŽA SRBIJE I KRALjEVINA ŠPANIJA POTPISALE UGOVOR O DONACIJI U VREDNOSTI OD 600.000 EVRA

U prostorijama EMS AD potpisan je ugovor o donaciji između Fonda za promociju španske privrede …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin