Frikom proslavio svoj 40. rodjendan, Gradski Magazin
Proslava rodjendana Frikom

Frikom proslavio svoj 40. rodjendan

 

Sladoledi Frikom koje je kreirao čuveni marketinški mag Dragan Sakan, juče su proslavili 40 godina postojanja, a proslavu rođendana organizovala je njegova Agencija “New Moment”.

Te davne 1975. godine u svetu su se dešavali razni bitni događaji, pojavio se Sony Walkman, Mark Špic je postavio 7 svetskih rekorda na Olimpijadi u Minhenu, prikazivala se serija “Grlom u jagode”, a u Beogradu je osnovan Frikom u kom počinje proizvodnja sladoleda i testa. Te godine rođeni su Rumenko, Čoko moko, Rum koktel, Leni i Kapri, sladoledi koji su se upisali u listu najvoljenijih domaćih brendova.

 

Tvorac najpoznatijih imena sladoleda uz koje su odrastale generacije, bio je Dragan Sakan, jedan od osnivača advertajzinga na Balkanu, kreativni genije i osnivač Agencije “New Moment”. Tako je i početak proizvodnje sladoleda, vezan za začetke profesije advertajzinga u našoj zemlji.

Frikom, Frikom proslavio svoj 40. rodjendan, Gradski Magazin
Žarko i Lazar Sakan

 

Danas, 40 godina kasnije, upravo je kompanija Dragana Sakana, koju danas vode njegovi sinovi Žarko i Lazar, zadužena za kreativno osmišljavanje i proslavu rođendana jedne od najuspešnijih kompanija u Srbiji, kompanije Frikom i brendova koji su ulepšali detinjstvo svih nas.

 

Tim povodom, Žarko Sakan, predsednik kompanije New Moment New Ideas Company je izjavio na proslavi 40. godišnjice Frikoma:

“Ovo veče u kome proslavljamo 40 godina sladoleda kojima je dao ime moj otac i kreirao prvu kampanju za njihovo predstavljanje u našoj zemlji, je za mene veoma emotivno.Posebno mi je drago što nakon 40 godina, u duhu tradicije i kreativnosti, ponovo sarađujemo sa kompanijom Frikom upravo na proslavi rođendana ovih brendova. To je dokaz da kreativnost ne zna za vreme, jer imena Leni, Čoko Moko i Kapri i danas izazivaju osmeh na licima, kako nas koji smo odrastali uz njih, tako i naše dece do čijih srca i nakon toliko godina, lako nalaze put.“

 

Frikom, Frikom proslavio svoj 40. rodjendan, Gradski Magazin
Žarko Sakan “New Moment” i Saša Ćirić direktor marketinga Frikoma

 

 

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor, Gradski Magazin

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor

Elegancija u enterijeru je često skrivena u detaljima, a suptilnu eleganciju na najbolji način u …

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA, Gradski Magazin

MOJA PRVA KAFA… UPS… PLATA

Kompanija i ove godine učestvuje u nacionalnom programu Moja prva plata, pružajući šansu ljudima starosti …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin