Najnovije Vesti

Galerija Pizana predstavlja novi izlagački koncept

Podgorička galerija Pizana ponovo počinje sa radom. Na taj način će nakon višemesečne rekonstrukcije građani Crne Gore, kao i svi posetioci iz sveta, imati priliku da uživaju u pažljivo osmišljenom konceptu u jednom od najsavremenije opremljenih izlagačkih prostora u regionu.

Posebnu novinu u okviru galerije čini izložbeni prostor predviđen za primenjenu umetnost. Budući da je ovaj medij ostao u senci na izložbenoj sceni u Crnoj Gori, galerija Pizana će nastojiti da publici pruži dublji uvid u njegove savremene tokove.

Veliki broj ljubitelja umetnosti, slikara, likovnih kritičara i prijatelja galerije Pizana okupio se protekle nedelje povodom svečanog otvaranja gde su svojim prisustvom upotpunili jedno od značajnijih kulturnih dešavanja u Crnoj Gori. Mogli su uživati u delima poznatih umetnika mladje i srednje generacije kao što su Tadija Janičić, Roman Đuranović, Marko Prokić, Božo Šekularac, Kartarina Zlajić, Biljana Keković, Tijana Dujović, Momčilo Macanović, Milena Durutović, Srdjan Vukčević, Nada Kažić. Tokom proteklih 25 godina delovanja ove poznate crnogorske galerije, imali smo priliku da pratimo izuzetne izložbe kako crnogorskih umetnika tako i postavke umetnika iz regiona.

Neizbrisiv trag ostavlja izložba nadrealiste Salvadora Dalija, ostvarena u saradnji sa Portomontenegrom, kao i izložba grafika i crteža slavnog pop art umetnika Endija Vorhola. Činjenica da su ova umetnička imena upisana u izložbenu biografiju galerije govori o prirodi njene poetike koja obuhvata raspon od impresionističkih i ekspresionističkih tonova, preko realizma i nadrealizma, pa sve do postmodernističkih strujanja.

Najsrdačnije upućujemo svima poziv u umetnički svet Pizane na čijem će sajtu www.pizana.me biti dostupne informacije o trenutnim i budućim planovima.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

knjige a, Promocija knjige “Neki drugi život” Jelene Bačić Alimpić, Gradski Magazin

Promocija knjige “Neki drugi život” Jelene Bačić Alimpić

Promocija jubilarne desete knjige Jelene Bačič Alimpić „Neki drugi život“ održaće se u utorak 7. …

Scena, BEOGRADSКA LETNJA SCENA 2020, Gradski Magazin

BEOGRADSКA LETNJA SCENA 2020

Počinje prodaja ulaznica i na blagajni Stadiona Tašmajdan! Posle višemesečne pauze, sva beogradska pozorišta, pozorišta …

Leave a Reply

Your email address will not be published.