Delta, Garfild pobednik revije u Delta City, Gradski Magazin

Garfild pobednik revije u Delta City

Garfild je trijumfovao na „Reviji mačaka“ u Delta City-ju

I ove proleća, u utorak, 10. marta, u atrijumu Delta City-ja, održana je tradicionalna „Revija mačaka“, u okviru koje se okupio i družio veliki broj vlasnika i kućnih ljubimaca, a titulu najboljeg odneo je mačak Garfild, vlasnice Jelene Filipović. Garfild, ali i sve druge mačke koje su učestvovale na Reviji osvojili su vredne nagrade, a pored zabavnog karaktera, čitav događaj je propagirao odgovorno vlasništvo i brigu o životinjama, bez obzira da li su vlasničke ili ne.

Delta, Garfild pobednik revije u Delta City, Gradski Magazin

Delta, Garfild pobednik revije u Delta City, Gradski Magazin

Teško je ignorisati vašeg ljubimca kad ne trepćući gleda u vas. Ovo je uobičajeno ponašanje kod mačaka, ali zašto to rade? Kod ljudi, zurenje se smatra nepristojnim ponašanjem. Međutim, postoji razlog zašto i mačke i mi buljimo u stvari ili osobe. Takvo ponašanje ukazuje na snažan interes. Najčešće mačka bulji jer želi nešto za jelo i veruje da, ako zuri u vaše oči, nateraće vas da uradite ono što ona želi – da joj date hranu. Ponekad taj dugi pogled praćen je nizovima otvaranja i zatvaranja jednog oka. Mačke to rade iz više razloga, tako na primer pazi na predatora. Koliko god vas mačka smatrala “praktičnim izvorom hrane”, ona verovatno bulji u vas jer ste centar njenog kosmosa. Ona voli da je u vašem prisustvu, nadajući se na primer omiljenoj poslastici.

Mačke (Felidae) je naziv za porodicu životinja iz reda zvijeri (Carnivora) unutar natporodice mačkolikih životinja (Feloidea). Svojim habitusom je većina vrsta iz te porodice vrlo slična široko rasprostranjenoj i opće poznatoj domaćoj mački: imaju gipko tijelo, mehko krzno, kratka lica i relativno male lubanje. Uši su im uspravne, šiljaste do zaobljene, a mačke ih mogu okretati u raznim pravima. Kao kod svih zvijeri, oči su im okrenute prema naprijed da bi mogle vidjeti prostorno, što je vrlo važno za sposobnost procjene udaljenosti od lovine. Razlike u veličini mačaka su vrlo velike, od dužine tijela od 30 cm pa sve do 200 cm.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo, Gradski Magazin

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novi nivo

Upoznajte novu verziju Galaxy AI, unapređenu jedinstvenim preklopnim formatom Galaxy Z serije i povezanog Galaxy …

, SHAPING FUTURES” –  DRUŠTVENO ODGOVORNA INICIJATIVA PRVI PUT U SRBIJI U SARADNJI SA ŠKOLOM ZA NEGU LEPOTE, Gradski Magazin

SHAPING FUTURES” –  DRUŠTVENO ODGOVORNA INICIJATIVA PRVI PUT U SRBIJI U SARADNJI SA ŠKOLOM ZA NEGU LEPOTE

“Shaping Futures” je internacionalna, društveno odgovorna inicijativa koja uvodi mlade ljude u veštine frizerskog zanata. Inicijativa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin