gospodin, Gde je gospodin pravi?, Gradski Magazin

Gde je gospodin pravi?

 Gde je gospodin pravi? “Hoću svog princa na belom konju!”

Mnogo puta se zapitate kada završite u ćorsokaku sopstvenih zabluda, gde sada? Kako dalje? Toliko odigranih uloga u životu, a nijedna nije vaša, bezbroj bitaka, a nijedna izvojevana pobeda, mulj u kome se nalazite vas vodi u beznađe, a vi se i dalje koprcate. Nije lako suočiti se sa neuspehom, ali sa uspehom još teže. Borite se svakoga dana sa strahovima, sa vašim hendikepima, koje ste nažalost prirodno nasledili. I na kraju se izborite nekako, kada shvatite da niste još uvek spremni da prihvatite uspeh i napredak. Da li mi bijemo pogrešne bitke? Postavljam ciljeve celoga života, kako na poslu, tako i u emotivnom životu, ali kada se okrenem iza sebe ima mnogo više poraza na ljubavnom planu, nego na poslovnom. Često se zapitam gde sam grešila, a onda shvatim, nisam verovala.

Nisam verovala ni u svoje želje, snove, svoju zamisao tog idealnog muškarca, koga sam želela pored sebe. I kada bi se to jednog dana na moju žalost desilo i dobijem tog idealnog, ne bih bila u stanju da ga  prepoznam. Svih ovih godina sam živela u zabludi, sa kojim god momkom da sam  bila, on je bio onaj pravi. A kada ta iluzija se slomi pred mojim očima, pokaže se posle faze zaljubljenosti, da je on sve, samo ne onaj Mr. Right, desi se bolno otrežnjenje. Gore je od mamurluka iz kafane do pet ujutro. I tako su se nizali ti moji trofeji promašaja, moje uloge kraljice drame, kako se ovaj svet urotio protiv mene i da neću naći nikada čoveka svog života.

Zaključak, ja nemam pojma šta želim i kakav bi trebao biti taj gospodin savršeni? Moja zapažanja govore da su najveće zablude svake devojke proizašle iz holivudskih romantičnih filmova. Kao neki Mr. Right je sportski građen dečko, sa idealnim proporcijama, završio bezbroj studija i radi kao doktor, direktor neke gigantske kompanije ili je vlasnik lanaca nekih kompanija, ali ipak skroman i duhovit.

Ma da! Jeste sve po p.s. kada ono u realnosti, takvog ni za lek. U današnjici takvog kada bi upoznale sa karakteristikama bogataša a da je sam, verovatno bi bio gej ili neki izopačeni lik, koji menja ribe svake večeri. Dok onaj duhoviti i skromni, nema dovoljno para i dobar je samo za druga. Kako nam udovoljiti? Poenta priče jeste u prepoznavanju samog sebe, svoje dobre i loše strane, prihvatanju sebe u potpunosti kakav si zaista. A kada upoznate sebe i prihvatite, jedino ste tada u mogućnosti da jasnije vidite onog drugog, koji je kao i vi samo jedna obična duša željna iskrene ljubavi. Nema tu neke životne filozofije, kao srodna duša ili milioner koji je skroman itd. Naprotiv, rešenje i lek za sve naše bolesti leže u vama. Kada kažem bolesti ne mislim doslovno, već na naše konflikte u malim glavicama, strahovima, koji nas sputavaju da budemo ono što jesmo. Mr.Right je onaj koga mi prepoznamo kao nekoga ko razume naše bolesti, ko nas voli i ponekad ne voli, trpi, oprašta, kudi kada je to potrebno. Živ čovek, sa svim svojim problemima, vrlinama i manama. Što pre shvatite suštinu života, lakše ćete prepoznati sopstvene zablude i naći čoveka svojih snova, ali ne princa na belom konju, već Don Kihota koji će se boriti sa svojim vetrenjačama, a vi ćete biti tu za njega i on za vas. Probajte da vidite izvan zidina među kojima se osećate konforno, samo tada ćete spoznati pravu istinu i ljubav koja vas proganja.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin