Najnovije Vesti
GEFCO izabran da upravlja povratnom ambalažom kompanije Airbus u cilju što održivijeg lanca snabdevanja, Gradski Magazin

GEFCO izabran da upravlja povratnom ambalažom kompanije Airbus u cilju što održivijeg lanca snabdevanja

GEFCO izabran da upravlja povratnom ambalažom kompanije Airbus u cilju što održivijeg lanca snabdevanja, Gradski MagazinGEFCO, svetski lider u oblasti multimodalnih rešenja za lanac snabdevanja, potpisao je ugovor sa Airbusom, vodećom kompanijom među avioprevoznicima, na osnovu kog će joj pružiti podršku u prelasku na čistiji, „zeleniji” lanac snabdevanja. Oslanjajući se na više od 30 godina ekspertize u oblasti povratne ambalaže, GEFCO će jednokratnu ambalažu kompanije Airbus postepeno zameniti sklopivim ambalažnim jedinicama. Ovim potezom, obe kompanije potvrđuju svoju posvećenost poštovanju najviših ekoloških standarda uz povećanje efikasnosti u vazduhoplovnom sektoru.

 Podrška u prelasku na povratnu ambalažu

GEFCO od januara 2019. godine upravlja novom Airbusovom povratnom ambalažom, dizajniranom za prevoz komponenti od Airbusovih dobavljača iz Evrope do 10 postrojenja za montažu u Francuskoj, Nemačkoj, Španiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Sa više od 30.000 objekata uključenih u ovaj projekat, Airbus planira da postepeno proširi ova održiva rešenja na sve svoje lokacije i dobavljače u Evropi.

Ova povratna ambalaža će Airbusu omogućiti da značajno smanji količinu jednokratne ambalaže u svom lancu nabavke, kao i broj kamiona na putevima, s obzirom na to da sklopive ambalažne jedinice pomažu pri optimizaciji tereta prevoženog ovom vrstom vozila. Ovaj pristup se podudara sa sveobuhvatnom transformacijom vazduhoplovnog sektora, koja od kompanija zahteva konstantno unapređenje učinka u oblasti logistike uz poštovanje visokih ekoloških standarda.

Omogućavanje kompletnog upravljanja ambalažom kroz lanac snabdevanja

 Šest GEFCO centara za upravljanje ambalažom svakodnevno rukovodi porudžbinama, prikupljanjem, utovarom i prevozom povratne ambalaže. Airbus takođe sarađuje sa timovima za reviziju kompanije GEFCO na obučavanju svojih operativnih timova za upravljanje ambalažom i NETBOX IT sistemom, koji prati ambalažne jedinice i pruža podatke o isporuci u realnom vremenu. Obuka je dostupna i Airbusovim dobavljačima, kako bi se olakšao njihov prelazak na održivu ambalažu.

Ljudski i tehnički resursi kompanije GEFCO omogućili su Airbusu najviše standarde u cilju unapređenja upravljanja lancem nabavke, kao i unapređenja procesa širom industrije.

Emanuel Arno, izvršni potpredsednik kompanije GEFCO zadužen za prodaju i marketing, izjavio je: „Izuzetno smo ponosni na poverenje koje nam je Airbus ukazao i drago nam je što u ovaj ambiciozni projekat možemo da uložimo svoju jedinstvenu ekspertizu u oblasti povratne ambalaže. Naša međunarodna mreža stručnjaka i naše renomirane operativne sposobnosti, posebno u automobilskom sektoru, omogućuju nam da samouvereno prihvatimo ovaj izazov u okviru novog partnerstva, u skladu sa našim sloganom ,Partners, unlimited’ (‘Partneri, bez granica’)”..

O GEFCO GRUPI

GEFCO je jedan od svetskih lidera u kompleksnim rešenjima u lancu snabdevanja i evropski lider u oblasti autologistike. Zahvaljujući stručnom iskustvu dugom 70 godina i broju od 15.000 zaposlenih, GEFCO razvija pametna, fleksibilna rešenja koja će odgovoriti na najsloženije izazove u lancu snabdevanja u svim industrijskim sektorima. Kompanija GEFCO ima jaku globalnu mrežu partnera – prisutna je u 47 zemalja i pokriva 300 destinacija širom sveta. Grupa je u 2018. Godini ostvarila prihod od 4,6 milijardi evra. www.gefco.net

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Svetska premijera dokumentarca o „Indexima“  na rođendan Davorina Popovića, Gradski Magazin

Svetska premijera dokumentarca o „Indexima“ na rođendan Davorina Popovića

Peto izdanje festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’N’Ritam (D’n’R) biće održano od 22. do 25. septembra …

Crveni krst Beograd u tradicionalnoj humanitarnoj akciji, Gradski Magazin

Crveni krst Beograd u tradicionalnoj humanitarnoj akciji

Crveni krst Beograd u saradnji sa Maxi supermarketima i ove godine obeležava Nedelju solidarnosti humanitarnom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.