Najnovije Vesti
genije, GENIJE: PIKASO U UŠĆU, Gradski Magazin

GENIJE: PIKASO U UŠĆU

UŠĆE Shopping Center iNationalGeorgaphic, povodom premijere serije “Genije: Pikaso”, posvećene slavnom slikaru, sinoć su na platou ispred Ušća organizovali koncert španske gitarske muzike i oslikavanje velikog umetničkog platna inspirisanog Pikasovim delima.


Svega nekoliko slikara bili su tako produktivni kao Pablo Pikaso. Reč je o jednom od najuticajnijih i najcenjenijih umetnika 20. veka, s karijerom koja je trajala više od 80 godina, od 91 koliko je živeo. Za to vreme, procenjuje se da je stvorio oko 50.000 dela. Njegova strastvena priroda i neobuzdana kreativnost bili su u neraskidivoj vezi s njegovim privatnim životom, punim burnih brakova, brojnih ljubavnih afera i neprestanim promenama političkih i ličnih naklonosti.

Dugometražna pilot epizoda ekskluzivno je prikazana novinarima i stručnoj javnosti juče u bioskopu CINEPLEXX u UŠĆE Shopping Centru i predstavlja uvod u seriju od deset epizoda “Genije: Pikaso” koja istražuje posvećenost čuvenog Španca svom talentu, njegov uticaj na modernu umetnost i turbulentan privatni život.

Tokom narednih deset nedelja, UŠĆE Shopping Center, postaje prava umetnička pozornica, jer će za sve posetioce biti priređene besplatne radionice koje će baviti crtanjem, slikanjem, vajanjem, kolažima, i drugim tehnikama. Pored toga, biće tu nagradnih kvizova, slikanja uz pomoć virtualne realnosti, specijalnih foto kabina i drugih zanimljivih aktivnosti.

“Suštinski je važno dopirati do ljudi kroz umetnost i mi se trudimo da uvek imamo sadržaj koji to promoviše. Mi jesmo šoping centar gde se okuplja mnogo ljudi, pa ako već imamo tu moć da pošaljemo poruku, mislim da je važno da je poruka koju šaljemo ona prava. Pikaso je bio inspirativna ličnost i ne moraju svi da budu filozofi da ga razumeju, ali može definitivno nekoga da inspiriše kao čovek koji je pomerao granice i podstakne na isto”, izjavila je Nevena Martinović, PR menadžer UŠĆE Shopping Centera.

 

Izvor: gradski magazin

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

Gost ostavio bakšiš od čak 3.000 dolara, Gradski Magazin

Gost ostavio bakšiš od čak 3.000 dolara

Oduševio je velikodušnošću vlasnika i osoblje džez kluba i restorana u Klivlendu. Veče pre zatvaranja …

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“, Gradski Magazin

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“

Koji god obrok da pravimo za našu porodicu, važno nam je da je zdrav i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.