Najnovije Vesti
narodnu pesmu, Glasaj za najlepšu narodnu pesmu! (FOTO) (VIDEO), Gradski Magazin

Glasaj za najlepšu narodnu pesmu! (FOTO) (VIDEO)

Počelo je glasanje za 60 najlepših narodnih pesama! Glasaj za najlepšu narodnu pesmu!

Multimedijski projekat RTS-a „60 najlepših narodnih pesama“ pokrenut je povodom 60 godina Televizije.

Od oktobra prošle godine, nedeljom smo na RTS 1 i subotom na Prvom programu Radio Beograda, predstavaljali pesme koje ste predlagali, koje vam se dopadaju ili zauzimaju posebno mesto u vašem srcu.

Poznati pevači narodne, ali i pevači zabavne muzike, operski pevači, glumci i druge talentovane javne ličnosti, uživo su izvodili odabrane nezaboravne pesme, uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a i Narodnog ansambla RTS-a ali i gostujućih orkestara poput Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine, trubačkih orkestara i drugih manjih sastava, uz plesne grupe i parove, izvorne pevačke grupe, kulturno-umetnička društva… Jedna od najlepših pesama i po glasovima pubike apsolutni favorit je pesma Predraga Cuneta Gojkovića “Na moravi vodenica stara” koju izvodi Aleksandar Tirnanić.  Poslušajte sjajnu kompoziciju i još bolje izvođenje Aleksandra Tirnanića i glasajte.

Pesme su i žanrovski raznovrsne: narodne romanse, izvorne pesme iz cele Srbije (i iz okruženja), tamburaške pesme iz Vojvodine, trubačke, sevdalinke, kafanske, skadarlijske, vlaške, romske i pesme ostalih nacionalnih manjina, stariji i noviji veliki folk hitovi. Nakon predlaganja, došlo je vreme da sada zajedno izaberemo najbolje od najboljih i to tačno 60 najlepših narodnih pesama!

Uvažavajući Vaše predloge, tokom prethodnih šest meseci, u RTS-ovom studiju snimili smo oko šest stotina pesama. Stručni savet projekta „60 najlepših narodnih pesama“ sačinio je listu od 500 pesama. Na kanalu emisije „RTS 60 najlepših narodnih pesama – Zvanični kanal“ na Jutjubu je postavljeno svih 500 pesama sa liste.

Glasaj za najlepšu narodnu pesmu! (FOTO) (VIDEO), Gradski Magazin

Od 5. marta možete glasati za odabrane pesme koje se nalaze na našoj listi.

Načini glasanja:

– Na sajtu www.60narodnih.rs možete glasati i videti kompletan spisak od 500 pesama.

– Označavanjem pesama koje vam se sviđaju, takozvanim „lajkovanjem” na kanalu emisije na Jutjubu,

– pismima sa deset naziva pesama, na adresu Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom „Glasanje za 60 najlepših narodnih pesama“,

– telefonom – uključenjem u radijsku emisiju „60 najlepših narodnih pesama“ koju vodi i uređuje Nenad Kamidžorac subotom od 14 do 15 časova, na Prvom programu Radio Beograda.

Pratite nas i dalje na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i Instagram “60 najlepših narodnih pesama” #60narodnih i pišite na imejl adresu 60narodnih@rts.rs.

Pratite i dalje emisije “60 najlešpih narodnih pesama” na televiziji, nedeljom od 17 časova, RTS1 (voditelji Bojana Marković i Milan Popović) i na radiju, subotom od 14 sati na RB1 (voditelj i urednik Nenad Kamidžorac). Sve snimljene pesme će biti sačuvane u Programskom arhivu RTS-a i Tonskom arhivu Radio Beograda. U planu je da povodom proslave jubileja Televizije Beograd/RTS, u avgustu 2018. godine, bude izvedeno odabranih 60 najlepših pesama narodne muzike.

O admin

Proveri takođe

nova PRAVILA za putovanja, Novi soj VIRUSA- nova PRAVILA za putovanja!, Gradski Magazin

Novi soj VIRUSA- nova PRAVILA za putovanja!

Putnici za Australiju moraće da pokažu negativni test na kovid 19 pre nego što uđu …

Sloboda Mićalović, “Mogu da napravim SKANDAL I DA POLOMIM OVAJ STUDIO!” Sloboda Mićalović iznenadila sve u emisiji!, Gradski Magazin

“Mogu da napravim SKANDAL I DA POLOMIM OVAJ STUDIO!” Sloboda Mićalović iznenadila sve u emisiji!

Sloboda Mićalović ne želi medijsku pažnju! Sloboda Mićalović je tokom gostovanja u popularnoj TV emisiji …

Leave a Reply

Your email address will not be published.