Najnovije Vesti
Godišnjica smrti Big L, Gradski Magazin

Godišnjica smrti Big L

Prošlo je 16 godina od smrti jednog od najvećih rep izvođača svog vremena – Big L

15.Februara 1999. godine ubijen je jedan od najtvrdokornijih i najžešćih repera, Lamont Big L Coleman je upucan u Harlemu, u kraju o kojem je repovao u svojim pesmama. Imao je samo 24 godine. Nema sumnje da ne bi postigao još veći uspeh nego što je imao da je ostao živ. Njegov vrhunac je tek dolazio, ali svojim načinom života, o kojem je i repovao, i ljudima sa kojima se viđao ga je i dovelo do smrti.

The crown is still mine cause I drop ill rhymes

Jay-Z opisuje Big L -a kao veoma talentovanog tekstopisca koji je imao sposobnost da napiše velike tekstove i da ih zatim odmah “izroka” na mikrofon. NAS je, takođe, izjavio da je bio uplašen prvi put kada ga je čuo kako repuje. “Bio sam preplašen. Ubeđen sam bio da nije bilo šanse da budem rival takvom liku. Obojica su bili u pravu, jer je Big L bio pravi talenat. Bio je pun energije i ambicije da u pesme prenese sve ono što je doživeo, video i čuo. Nažalost, smrt ga je zaustavila tu ambiciju.

Ostaće upamćen kao jedan od najboljih “storyteller”-a u rep svetu.

Lаmont Kolmаn (engl. Lamont Coleman) poznаtiji pod umetničkim imenom Big L je bio аmerički reper sа istočne obаle. Lаmont je rođen u Hаrlemu u NJujorku, gde je i zаpočeo svoju rep kаrijeru sа grupom Children of the Corn, а kаsnije sа Diggin’ in the Crates Crew. Svoj debi аlbum Lifestylez ov da Poor & Dangerous izdаo je 1995. godine i time znаčаjno doprineo tаdаšnjoj hip hop sceni.

 

O Zorica Stojković

Proveri takođe

Dr sci. Emilija Stojanović, DR SCI. EMILIJA STOJANOVIĆ (28) PREMA EXPERTSCAPE LISTI JEDNA JE OD TOP 10 BASKETBALL EKSPERATA U SVETU, Gradski Magazin

DR SCI. EMILIJA STOJANOVIĆ (28) PREMA EXPERTSCAPE LISTI JEDNA JE OD TOP 10 BASKETBALL EKSPERATA U SVETU

Dr sci. Emilija Stojanović (28. godina) iz Niša, rangirana je u top 10 svetskih istraživača …

Globos osiguranje, Globos osiguranje, broj 1 u ažurnosti rešavanja odštetnih zahteva u autoodgovornosti, Gradski Magazin

Globos osiguranje, broj 1 u ažurnosti rešavanja odštetnih zahteva u autoodgovornosti

Zvanični podaci NBS potvrđuju: Globos osiguranje je broj 1 na srpskom tržišu u ažurnosti rešavanja …

Leave a Reply

Your email address will not be published.