Grad, Grad Beograd o novčanoj pomoći za porodilje, Gradski Magazin

Grad Beograd o novčanoj pomoći za porodilje

Beogradski parlament održaće sutra sednicu na kojoj će odbornici, između ostalog, raspravljati o novčanoj pomoći za porodilje, prevozu na teritoriji prestonice i Strategiji upravljanja rizicima Grad-a Beograda

Kada je reč o porodiljama, Gradsko veće je odlučilo da jednokratna pomoć za nezaposlene porodilje u Beogradu ubuduće iznosi 35.000 dinara. Gradsko veće je na predlog gradonačelnika Siniše Malog usvojilo izmene Odluke o dodatnim
oblicima zaštite porodilja i povećalo jednokratnu pomoć za nezaposlene porodilje za 15.000 dinara. Izmene odluke stupiće na snagu osam dana po objavljivanju u “Službenom listu grada Beograda”. Odbornici će raspravljati i o doprinosima za uređivanje građevinskog zemljišta, izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada, postavljanju bašti ugostiteljskih objekata i dopunama Odluke o komunalnom redu.Među tačkama dnevnog reda je i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o gradskom pravobranilaštvu.

Na dnevnom redu sednice, koju je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević sazvao za sutra, je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na prenos osnivačkog udela u privrednom društvu “Veletržnica-Beograd” doo, sa JKP “Gradske pijace” na Grad. Odbornici će razmatrati i Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda privrednih društava “Simpo” a.d. Vranje, “Kondiva” d.o.o. Bujanovac i “Simpo Line” d.o.o. Vranje u trajni ulog Grada Beograda u kapitalu “Simpo”a.d. Vranje.

Skupština grada razmatraće i izmene osnivačkih akata Javnog urbanističkog preduzeća i Javnog preduzeća za stambene usluge, kao i izmene statuta JP “Gradsko stambeno”, JKP “Beogradske elektrane” i JKP “Infostan”. Po skraćenom postupku odbornici će razmatrati Predlog rešenja o imenovanju glavnog urbaniste, kao i izmene Rešenja o obrazovanju komisije za planove Skupštine grada.

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je pre nekoliko dana da će na sednici Skupštine grada biti doneta odluka čime će početi proces izmene Statuta Grada, čije će promene doprineti većoj efikasnosti i boljem odnosu grada i gradskih opština. “Formiraćemo komisiju u kojoj će biti predsednici opština, predstavnici grada i počećemo da prikupljamo predloge opština. Važno je da ćemo koristi iskustva drugih gradova kao što su Beč, Budimpešta, Pariz, Berlin i nadam se da ćemo za ne duže od šest meseci izaći pred građane sa predlogom novog statuta, odnosno novog uređenja Grada i da ćemo tada imati mnogo efikasniji sistem”, rekao je Vesić. Novim Statutom je, kako je rekao, potrebno omogućiti građanima da što više poslova završe što bliže mestu gde žive.

Skupština grada sutra bi trebalo da razreši i imenuje jedan broj članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova cicji je osnivač Grad, a na dnenom redu je i razrešenje i imenovanjke članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola na teritoriji prestonice.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS, Gradski Magazin

Milka pokreće veliku nagradnu igru OMILJENI MILKA UKUS

Milka, jedan od najpoznatijih svetskih brendova čokolade, poziva vasda učestvujete u velikoj nagradnoj igri pod …

Modne istorijske priče iz srca grada, Gradski Magazin

Modne istorijske priče iz srca grada

 Malo ko danas zna, kada prolazi ulicom Kneza Mihaila u Beogradu, da su neke od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin