MMA, Gradski intervju sa Darkom Stošićem MMA borcem, Gradski Magazin

Gradski intervju sa Darkom Stošićem MMA borcem

Višestruki prvak države, prvak Balkana u Judou, vicešampion, a danas istaknuti MMA borac, sa samo jednim porazom u dosadašnjoj karijeri.

Mladi Darko Stošić nam za Gradski magazin, otkriva nešto više o MMA borilačkoj veštini.

Pre nego što si počeo da se da se baviš MMA, bio si prvak države u džudo-u. Koliko su slična ova dva sporta ? Da li možeš da napraviš paralelu između njih? U Judo-u nema udaranja. Ali sto se tice rvačkog dela nema bolje baze od judo-a za MMA. Judo se zasniva samo na bacanju i polugama, dok u MMA ima dosta toga. Udarci rukama, laktovima, kolenima,  pa do bacanja poluga itd..

MMA, Gradski intervju sa Darkom Stošićem MMA borcem, Gradski Magazin

Šta je to što te je opredelilo da sa džudoa pređeš u MMA? Jednostavno izgleda je tako trebalo da bude, samo se desilo a ja sam bio spreman na to.

Šta je zapravo MMA i na kojima se načelima zansiva ? MMA je mešavina borilačkih veština! Sastoji se iz svih  primarnih veština: Boks, kik boks, judo,rvanje, jiu jitsa, naravno i drugi,..

Koliko je zapravo razvijen MMA U Srbiji ? U Srbiji je generalno na početku,ali svi se trudimo da se sto brže i bolje razvije. I polako se vide rezultati. Biće sve bolje!

Da li ozbiljno bavljene ovim sportom zahteva svakodnevno treniranje? Kako izgleda jedan trening MMA? Naravno,kao u svakom sportu bez treninga nema uspeha! Dug je to proces koji se sastoji iz mnogo segmenata! Kondicija, specifika, snaga, eksplozivnost, rvanje, udaranje, parter. Sve to morate da trenirate dok se spremate.

MMA, Gradski intervju sa Darkom Stošićem MMA borcem, Gradski Magazin

Da li postoji neki tim koji ti pomaže ? Naravno to su moji treneri Aleksandar Radosavljević, Dragan Tesanović, Ivan Đorđevic, koji su sa mnom od početka. Tu je i promoterska kuća Mega Promotion System sa mojim menadžerom na čelu,  Darkom Popivodom.

MMA deluje kao prilično nasilan sport, kakav je tvoj odnos prema nasilju ? Pa deluje, ali to je sport kao i svaki drugi koji ima svoja pravila! ja nisam nasilan, ono što imam da obavim to uradim u ringu. To je moja kancelarija.

Bio su u ringu sa velikim borcima MMA, poput Željka Šarića i Ruzvana Kunijeva, gde si izvoljevao pobedu. Da li postoji neki fajter protiv kojeg još uvek nisi “dobio“, a to ti je želja ? Nema niko određen, ali imam još vremena. Nadam se da ću se u budućnosti sretati sa sve većim imenima. Jer da bi bili najbolji morate pobeđivati najbolje.

Da si imao priliku da staneš u ring sa Fedorom Emalianenkom, kakva bi ti bila taktika ?  Da imam priliku to bi mi bila pre svega čast. Ne volim taktike.

Koliko su ljudi spremni da se “kače” sa tobom ? Retko se to dešava, ne volim da se kačim sa ljudima a očigledno ni oni sa mnom.

MMA, Gradski intervju sa Darkom Stošićem MMA borcem, Gradski Magazin

S obzirom na tvoj atraktivan izgled, kako devojke reaguju na tvoju pojavu ? To morate da pitate devojke, nadam se pozitivno.

Često se MMA borci dovode u negativnu konotaciju van ringa. Zbog čega je to tako ? To su samo pojedinci koji su sramota za ovaj sport, najčešće to i nisu neki vrhunski borci. Jer svaki vrhunski borac je pre svega primer svima, ne sme sebi da dopusti tako nešto!

U petak, 13. Marta, ocekuje te meč u na FFC Spektaklu koji će se oržati u Sarajevu. Kakva su tvoja iščekivanja ? Meč smo zakazali u saradnji sa mojim menadžerom Darkom Popivodom i njegovom promoterskom kucom. Očekujemo sve najbolje i da ćemo ja i moj tim doneti pobedu Srbiji.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!, Gradski Magazin

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!

Da li ste do sada već uspeli da definišete šta je za vas savršen odmor? …

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!, Gradski Magazin

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!

Ako još uvek imate dilemu gde da provedete novogodišnje praznike, pomoći ćemo vam da “prelomite” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin