Grupa kineskih producenata posetila Narodno pozorište, Gradski Magazin

Grupa kineskih producenata posetila Narodno pozorište

Kulturni vodič: Grupa kineskih producenata posetila Narodno pozorište

U cilju uspostavljanja saradnje i razmene umetničkih projekata i programa, grupa od 35 kineskih producenata i menadžera, posetila je u utorak 26. maja Narodno pozorište u Beogradu.
Tokom dana, na obe scene, prisustvovali su uživo prezentaciji delova iz baletskih, operskih i dramskih predstava Nacionalnog teatra – „Aleksandar“, „Aida“, „Toska“, „Leteći Holanđanin“, „Henri Šesti“, „Moje nagrade“ i „Dama s kamelijama“.

U večernjim satima, na Velikoj sceni, pogledali su baletsku predstavu „Ko to tamo peva“ u koreografiji Staše Zurovca, a potom, na Sceni „Raša Plaović“, Gogoljevu komediju “Ženidba”.
Tokom boravka u Narodnom pozorištu, održali su razgovore sa v.d. upravnika Dejanom Savićem, sa v.d. direktora Opere, Baleta i Drame Anom Zoranom Brajović, Konstantinom Kostjukovim i Željkom Hubačem, kao i sa dirketorom Muzeja NP Draganom Stevovićem.

U okviru projekta, koji traje od 25. do 30 maja, gosti iz Kine posetiće i druge srpske kulturne institucije i tom prilikom održaće niz sastanaka sa menadžerima, a prisustvovaće i živim prezentacijama pozorišnih predstava, orkestara, ansambala, muzičkih grupa…

Ova inicijativa, koju vodi Narodno pozorište u Beogradu i šef produkcije NP Milorad Jovanović, veoma je značajna jer ima za cilj da se srpska kulturna ponuda predstavi azijskom tržištu čime bi se pomoglo uspostavljanje nove razmene u oblasti kulture i umetnosti.
Srbija je jedna od tri evropske zemlje koja je uvrštena u agendu posete kineskih producenata i menadžera u toku ove godine

 

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin