Guarnerius – koncert „U početku beše…“, Gradski Magazin

Guarnerius – koncert „U početku beše…“

U ponedeljak, 30. marta 2015. godine, publiku Guarneriusa ocekuje jedinstveni muzicki dogadjaj.

Nagrađivane i svestrane mlade umetnice, pijanistkinja Katarina RANKOVIĆ i violinistkinja Ljubica DAMČEVIĆ, će se kao KATARINA & LJUBICA DUO, prvi put predstaviti publici Centra lepih umetnosti Guarnerius u ponedeljak, 30. marta 2015. godine (20 časova), na koncertu koji su nazvale „U početku beše…“.

Katarina & Ljubica duo je nastao 2013. godine i od tada obogaćuje muzičku scenu Srbije i regiona,  svojim autorskim improvizacijama, jedinstvenom fuzijom klasike, džeza, ritmova Balkana i motiva sa područja Bliskog istoka. Njihovi nastupi su prepoznatljivi po autentičnom načinu izvođenja, koji je inspirisan trenutkom, atmosferom i eksperimentom.

Tako će i koncert Guarneriusu biti jedan u nizu od izazova za publiku i izvođače, prožet improvizacijama i igrom sa najrazličitijim melodijama. Programom „U početku beše…“, Katarina & Ljubica duo će pokušati da dočara različite teorije početaka, kroz ton.

Od svog osnivanja, Katarina & Ljubica duo aktivno nastupa u Srbiji i van njenih granica. Izdvajaju se koncerti na Beogradskoj nedelji umetnosti, Langnau Jazz Nights u Švajcarskoj, eksperimentalni performansi u Muzeju nauke i tehnike, kao i koncert u Galeriji Kolarčeve zadužbine. Sarađuju sa različitim umetnicima, a ističu rad sa Markom Stojanovićem Louisom, perkusionistom i pevačem, kao i kolaboracije sa klasičnim muzičarima, poput soprana Katarine Jovanović.

Inspirisane tehnologijom 21. veka, pokazuju interesovanje i za elektronsku muziku i sarađuju sa DJ Vidom Marjanovićem. Veliko interesovanje dua zavređuju i druge oblasti umetnosti, a posebno ih inspirišu teatar i film. U februaru 2014. godine Katarina & Ljubica duo je bio deo projekta “Mali princ“, pozorišne predstave zasnovane na istoimenom romanu Egziperija. Iste godine, dvojac je komponovao muziku za kratki film “Čistač “. Njihovi nastupi su sinteza muzike, književnosti, glume, plesa i vizuelnih umetnosti.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin