Humanitarni koncert, Humanitarni koncert hora kanadske ambasade, Gradski Magazin

Humanitarni koncert hora kanadske ambasade

Humanitarni koncert Unforgettable – Nezaboravni hora kanadske ambasade Internacionalni beogradski pevaci biće odrzan na Kolaracu u utorak, 26.05. sa pocetkom u 20h.

Ljubitelji horske muzike i fanovi ovog nesvakidasnjeg hora u kome vec trecu godinu pevaju brojne diplomate i zaposleni u medjunarodnim organizacijama u Beogradu iz preko 16 zemalja, moci ce da uzivaju u veceri klasicne i popularne horske muzike pod dirigentskom palicom Beti En Dzerman i klavirsku pratnju Milice Sekulic. Internacionalni beogradski pevaci ce u prvom delu koncerta, predstaviti muziku nekih od najuticajnijih kompozitora horske muzike iz doba Tjudora, kasne Renesanse i Baroka.

Humanitarni koncert, Humanitarni koncert hora kanadske ambasade, Gradski Magazin

U drugom delu, hor ce pevati muziku dvadesetog veka, sa naglaskom na 50-te i 60-te. Pevaćemo muziku vokalnih izvođača kao što je Nat King Cole i vokalnih sastava kao što su Little Anthony i The Imperials i the Tokens pa i ponešto iz 80-tih od grupe Queen. Kao što vidite hor je želeo da u svoj program uključi ponešto za svakoga!

Sav prihod od prodatih ulaznica bice namenjen Osnovnoj školi Dr Dragan Hercog. Inovativni nastavnici ove škole predstavili su nam svoj projekat i iskreno se nadamo da će i vama biti interesantan i privlačan. Pored redovne nastave koju ovi nastavnici organizuju za decu u školi, nastava se drzi i deci koja, zbog otežanog kretanja, od kuće pohađaju školu, pa čak i deci koja se nalaze na lečenju u bolnici.

Nadamo se da cemo uz pomoc publike za nastavnike i decu skole Dr. Dragan Hercog uspeti kupiti barem dva tablet racunara, sa kojih ce se izmedju ostalog sa interneta moci preuzeti edukacioni programi za decu. Škola je metodu vec isprobala sa konvencionalnim laptop kompjuterima, ali često je slučaj da deca u bolnicama primaju terapiju pomoću intravenoznog katetera na nadlanici i teško im je da upravljaju kompjuterskim mišom. Tač skrin (touch screen) tehnologija je, međutim, u mnogome olakšala ovoj deci da uče i prate nastavu u učionicama. Horu je izuzetno zadovoljstvo da pomogne na projektu “portabl učionica”.

Kao prateći deo programa imaćemo i izložbu radova dece ove škole, a bice i još par iznenađenja na ovom koncertu!

Pridružite nam se i dođite da provedete veče uz divnu muziku i tako pružite svoj doprinos ovoj sjajnoj inicijativi. Ulaznice koštaju 800 dinara za odrasle a 400 dinara za decu (uzrasta do 12 godina) i mogu se kupiti direktno na biletarnici Kolarca, kao i preko Ambasade Kanade (306 3073).

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Aquaworld Resort Budapest je idealan izbog za beg od vreline!, Gradski Magazin

Aquaworld Resort Budapest je idealan izbog za beg od vreline!

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST JEDAN JE OD NAJLEPŠIH SPA HOTELA U OVOM DELU EVROPE, A ZA …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin