Najnovije Vesti
Idealno mesto za predah na Dorćolu, Gradski Magazin

Idealno mesto za predah na Dorćolu

Idealno mesto za predah na kome se susreću današnji i nekadašnji Dorćol

Stari ili donji Dorćol, mesto je susreta starog i novog duha Beograda. Da li ste skoro prošetali ovom lokacijom? Sigurno ste čuli za neka od brojnih kulturno – umetničkih dešavanja koja se godinama održavaju baš na ovoj lokaciji. Fashion Week, Mixer festival, brojni koncerti, radionice, promocije i performansi u autentičnim halama i baštama samo su neki od događaja koji nude posetiocima veliki izbor programa, a izvođačima pregršt slobode u kreiranju ovog “umetničkog” kvarta. Uz mnoga gradska dešavanja, posetiocima su dostupne i kafeterije, gastro restorani i koncept butici koji privlače turiste i građane baš zbog jedinstvenog pristupa održavajući pritom stari dorćolski duh.

Uz ceo taj ambijent ukolpio se i velelepni, moderni objekat po svetskim standardima držeći se upravo “dorćolske” tradicije, otkrivajući priču koja čini posebnu ponudu za kratak predah ili pak odmor u ovom delu Dorćola. U pitanju je hotel Mona Plaza, moderna i luksuzna zgrada nastala na uglu ulica Solunske i cara Uroša. Na mestu nekadašnje fabrike čokolade poznate porodice Šonda, koja je “sladila“ živote brojnih jugoslovenskih i svetskih putnika, hotel Mona Plaza nastavio je tradiciju ove čuvene porodice negujući upravo najpoznatije poslastice poput čuvene Olga torte.

Fabrika čokolade nosila je ime “K.M.Šonda” i u njoj su nastajali kakao, čokolada, keks i veštački led. Tvorac ove slatke priče bio je Kosta Šonda, trgovac i industrijalac koji je u drugoj polovini XIX veka iz Grčke došao u Beograd.

Nije strano da klasične usluge hotela u centru Beograda današnjem gostu nisu prioritet. Zato  upravo jedinstvena lokacija i specifičnosti hotela daju šarm ponudi koja privlači sve radoznale posetioce, kako lokalno stanovništvo tako i strane turiste. Hotel Mona Plaza smešten je na donjem Dorćolu, u istorijskom jezgru starog grada, blizu je Kalemegdana, Skadarlije i reke Dunav, a i istovremeno nedaleko od Knez Mihailove ulice i brojnih klubova i kafića po kojima je Beograd poznat.

Hotel nudi brojne atraktivne usluge jer predstavlja pre svega najveći kongresni centar u ovom delu grada. Pored smeštajnih kapaciteta i poslovnih dešavanja, interesovanje vlada i za otkrivanjem starog Dorćola kroz šetnju ili biciklističku turu, koktel radionicu i ekskluzivnu čokoladnu radionicu. Posetioci imaju priliku da osete brojne čari ovog dela grada, od jedinstvenog iskustva u boemskoj Skadarliji, preko šetnje Dunavskim kejom sa kojeg se pruža pogled ka ušću Save u Dunav, pa do uzbudljivog noćnog života.

Neka vaš prvi susret sa jedinstvenim pogledom na zanosni Beograd uz parče Olga torte bude baš na starom Dorćolu, u hotelu Mona Plaza!

 

 

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

NOVE MERE, OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA, Gradski Magazin

OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA

Na predlog Kriznog štaba od danas će radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata biti …

hrizanteme, HRIZANTEME SVI PAZARE: U parku Manjež do sledećeg vikenda tradiocionalna izložba cveća, Gradski Magazin

HRIZANTEME SVI PAZARE: U parku Manjež do sledećeg vikenda tradiocionalna izložba cveća

TRADICIONALNA izložba cveća “Beogradska jesen” počela je u petak i trajaće do sledećeg vikenda. Ljubitelji …

Leave a Reply

Your email address will not be published.