Imamo odgovor na pitanje svih pitanja: Šta jesti za ručak na poslu, a ne prekršiti nijedno pravilo, Gradski Magazin

Imamo odgovor na pitanje svih pitanja: Šta jesti za ručak na poslu, a ne prekršiti nijedno pravilo

„Šta ćemo danas za ručak?“ često bude pitanje koje se u kancelarijama pokrene daleko pre
vremena za obrok. Dogovaramo se sami sa sobom da li i koliko zgrešiti, pregovaramo sa
kolegama, slušamo različite ideje, apetite i vrlo često pobedu odnesu izbori zbog kojih nas u
večernjim časovima grize savest. Da li postoji način da istrajemo u odluci da na poslu, a i van
njega, jedemo zdravo i balansirano?

Imamo odgovor na pitanje svih pitanja: Šta jesti za ručak na poslu, a ne prekršiti nijedno pravilo, Gradski Magazin

Poznata nutricionistkinja Maja Astaloš kaže da se često susreće sa pitanjima ljudi šta mogu
jesti na poslu i otkriva nam jednu od najčešćih modernih zabluda.
„Praksa je pokazala da je glavni razlog izbegavanja zdravijeg načina ishrane ubeđenje da je
za to potrebno izdvojiti dosta vremena i više novca. Jasno je da upravo zbog toga zdravije
izbore pobeđuju samo oni koji su brzi. Međutim, ovu zabludu lako razbijamo jer danas
postoje mnogi proizvođači koji su ove dve stvari veoma praktično, kvalitetno i funkcionalno
spojili u neke od proizvoda koje uvek možete brzo i lako konzumirati na poslu – bez gubitka
energije, bez trošenja vremena, ali sa unosom materija koje su dobar izbor“, objašnjava
Maja.
U potrazi za ovakvim proizvodima, ona naglašava da su različite varijacije povrća dobar
pravac jer je, u svim oblicima, veoma lako za varenje, tako da se ne gubi energija, ne oseća
pospanost i lakše se obavljaju različite poslovne aktivnosti. Praktičan način da se povrće
unese tokom radnog vremena, a da pritom zadovoljimo i potrebu za nutrijentima i onu za
dobrim ukusom, mogu biti namazi od povrća.
Objašnjavajući prednosti takvih namaza, Maja Astaloš kaže: „Potražite kombinacije koje
imaju dosta nutrijenata i vitamina, poput leblebija, crvene paprike, čili paprike koja ima
dragoceni kapsaicin, crnih maslina sa omega 3 masnim kiselinama“ Njena preporuka su
Argeta Veggie namazi koji su odobreni od strane Evropske vegetarijanske unije i koji su
napravljeni prema BEZ formuli – bez veštačkih boja, aroma, konzervansa, palminog ulja i
glutena.
„Neki od proizvoda koje bih istakla kao svetli primer ovoga su Argeta Veggie namazi. S
obzirom da radim u zdravstvenoj ustanovi i da jako malo vremena mogu da izdvojim za pravi
obrok na poslu, to se, u većini slučajeva, svede na brzu užinu. Moj lični izbor i savet za
svakoga u sličnoj situaciji su namazi od povrća, kao što su Argeta Veggie, uz parče domaćeg
hleba bez kvasca. Uz to obično volim da dodam neki mlečni proizvod poput mladog sira, i
obavezno neku svežu salatu“, preporučuje Maja i zaključuje da su ovi namazi odličan izbor
za čitavu porodicu i svaku priliku.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Proglašeni pobednici Pekarijade 2023., Gradski Magazin

Proglašeni pobednici Pekarijade 2023.

Svečanom ceremonijom i dodelom nagrada završena je četvrta „Pekarijada“, nacionalno takmičenje za najbolje pekare Srbije. …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin