, Inspiracija za uređenje tinejdžerske sobe, Gradski Magazin

Inspiracija za uređenje tinejdžerske sobe

, Inspiracija za uređenje tinejdžerske sobe, Gradski MagazinSvaki tinejdžer ima viziju kako bi trebalo da izgleda njegova soba, pa je važno saslušati ih i izaći im u susret prilikom uređenja njihovog životnog prostora, koliko god je to moguće. Uređenje sobe za tinejdžere je zaista pravi izazov, jer zahteva posebnu pažnju pri odabiru nameštaja, dekoracije i pratećih detalja, a dodatni izazov je što njihove želje treba uskladiti i sa prostornim ograničenjima, ali i sa budžetom kojim raspolažemo.

Pored promene nameštaja, važno je da tinejdžersku sobu napuste i svi dečiji detalji, kao i da se posebna pažnja posveti detaljima koji podržavaju aktuelna interesovanja tinejdžera. Kreirati ambijent sobe za mlade svakako je dosta složeniji i izazovniji proces u odnosu na uređenje dečije sobe, a u tome vam mogu biti od pomoći pravi saveti dizajnera enterijera.

Ženski tinejdž kutak

Kako je ukus tinejdžerki podložan promenama kao i moda, i kako danas omiljena boja, može lako postati boja koju ne žele posle par meseci ni u svom garderoberu, ni u svojoj sobi, bilo bi mudro da bar pokušate da utičete da odaberu neutralnu koloritnu bazu za svoju sobu, sa svedenim nameštajem, neutralnih boja. Krevet NICOLE 01 u beloj boji odlično bi se uklopio u ženski tinejdžerski kutak za odmor, a njegova prednost je rezervni ležaj, jer će žurke u pidžamama postati sa tinejdžerskim uzrastom sastavni deo života vaših tinejdžerki. Idealan izbor za radni kutak može biti kompjuter sto LIBER, koji odiše čistoćom i može ih dodatno inspirisati da u svojoj sobi održavaju red i skladnu organizaciju.

Preporuka je da sve veće površine, poput pločastog nameštaja, zavesa, podova, budu u svetlijim, neutralnim nijansama, a lični pečat se u ambijent može uneti kroz odabir boje i paterna posteljine, jastučića i dekoracije. Kroz sve te detalje, poput jastučića, lampica i postera, prikazuje se stil kome teže, a koji se može relativno lako zameniti ukoliko se za tim ukaže potreba. Neutralni dizajn daje fleksibilnost koja je savršena za tinejdžerski prostor, a dekoracija uvek može da se zameni nekom jednostavnijom u monohromatskim tonovima i da se na taj način kreira elegantan prostor u minimalističkom stilu, jer je baza neutralna.

Muški tinejdž kutak

Ravnoteža između onoga što vi želite za vašeg tinejdžera i onoga što on želi za sebe je veoma važna. Dečaci u tinejdž periodu počinju nesvesno da naglašavaju muški princip koji tek otkrivaju, i neretko požele da svoju autentičnost i stil izraze kroz neke upadljive detalje ili velike površine, poput zidnog dekora (upečatljiv foto tapet ili poster), tepiha karakterističnog dizajna, predmeta istaknutih na zidu i zidnim policama, a koji su najčešće u vezi sa njihovim interesovanjima. Uređenje kompjuterskog prostora je od izuzetnog značaja za veliki broj tinejdžera, a važan je i prostor za druženje koga bi trebalo da bude dovoljno kako se ne bi osećali skučeno.

Kao bazu za ovakav ambijent možete birati nameštaj tamnijeg drvo dekora, kao i generalno tamnijih tonova, a iskoristiti priliku i odabrati po njihovoj želji neke upečatljivije dekorativne detalje.

Ležaj FANTASTICO PLUS u plavom štofu, odličan je izbor za spavanje, a ujedno može poslužiti i kao fotelja kada je potrebno dodatno otvoriti prostor i pripremiti ga za druženje. Uz njega se može uskladiti  kompjuter sto CT-1720, specifičnog, rustičnog i neujednačenog drvo dekora, što će doprineti osećaju slobode u izboru ostalih detalja.

Višefunkcinalnost tinejdžerske sobe

Multifunkcionalnost tinejdžerske sobe je veoma važna, jer su i potrebe dece u tinejdžerskom uzrastu izražene na različitim životnim segmentima. Poseban izazov je ukoliko imate dva tinejdžera u porodici, a jednu prostoriju na raspolaganju, jer je poželjno da soba za decu ovog uzrasta ima izdvojen prostor za spavanje, učenje, ali i zabavu.

Krevet na sprat KRSP stabilne konstrukcije, u koji staje dušek dimenzija  90×200 cm, pravo je rešenje za centralni deo spavaćeg dela u sobi vaših tinejdžera. Za radni kutak možete odabrati kompjuter sto REY i kancelarijsku fotelju QZY-2502, koji ne zauzimaju dosta prostora, a naizmenično mogu poslužiti za učenje, pisanje ili rad na računaru. Kompjuter sto REY je odlično rešenje i ukoliko imate prostora za dva kompjuter stola, zbog njegovih prilagodljivih dimenzija. Deo za druženje uvek može biti odvojen u  prostoru sitnim elementima nameštaja, poput taburea, klupa, ili jastučića na podu. Ovakvi detalji mogu funkcionalnost prostora podići na jedan potpuno drugi nivo, a njima možete uneti i kolorit u ambijent. Vreća za sedenje SOFT u narandžastoj boji razbiće monotoniju u ambijentu, a uz nju bi se odlično uklopili i tabure CUBE ili tabure ROLLER u istoj boji. Klub sto sa točkićima KLT upotpuniće ambijent sobe i kutka za zabavu, a uz to je i veoma praktičan, jer se zbog točkića može lako pomeriti i osloboditi centralni deo prostora.

Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da soba sadrži što više detalja koji im znače, jer tinejdžeri opremanjem sobe prvi put dobijaju priliku da izraze svoj stil. Detalji mogu biti foto tapete, posteri, dekoracija u omiljenoj boji, ili možda neka jedinstvena rešenja za odlaganje knjiga za koje su našli inspiraciju na internetu.

Još jednom naglašavamo da je ono što je najvažnije da usaglasite vaše i želje vaših tinejdžera, kako bi nastao ambijent koji će biti pravo utočište vašeg tinejdžera i u kome će uživati na pravi način.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu, Gradski Magazin

Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu

Kada nam dođu topliji dani, svi poželimo da što više vremena provodimo van kuće. Pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin