Mikan, INTERVJU: Mikan Bajić za “Gradski magazin”, Gradski Magazin

INTERVJU: Mikan Bajić za “Gradski magazin”

Mikan Bajić, mladi beogradski DJ, odgovara na pitanja o svojoj karijeri.

Beogradsko dete. Tokom čitavog svog života koračao je  ulicama naše prestonice. Kroz odrastanje popločane staze vodile su ga do mnogih urbanih mesta našeg glavnog grada gde je svojom energijom menjao sredinu. Kad ga danas sretnete vidite čoveka koji sa istim žarom promoviše svoj način života. Na početku studiranja, sredinom prošle decenije, upoznali smo se u Bulevaru umetnosti. Sećam se njegovog istraživanja o Nikoli Tesli, bio je temeljan i ubedljiv. Međutim, nakon toga njegov život se okreće u drugom pravcu. Uspeva da diplomira, ali njegov život je muzika. Skoro deset godina kasnije Mikan Bajić je pred Vama.

1.Poznajem te dugo, i znam da si pored muzike gajio simpatije prema nauci i košarci. Šta te je opredelilo da pođeš ovim putem? Ljubav prema muzici. Razlog je jednostavan, u tome se osećam najbolje I u potpunosti me ispunjava. Okružen sam ljudima iz kojih zrači pozitivna energija, a u svakom poslu to je najvažnije.

2.Imaš li i dalje vremena za nauku? Nađe se uvek vremena za IT tehnologiju.

3.Nekada smo na Adi igrali basket, posećuješ li i dalje čuvene terene?  Da naravno. Kad imam slobodnog vremena, a to je najčešće vikendom, vrlo rado idem na Adu sa društvom. Ljubav prema košarci još uvek nije prestala.

4.Tokom studiranja imao si mogućnosti da maštaš o tome da jednog dana postaneš di-džej. Misliš li da si premašio svoja tadašnja očekivanja? Potpuno si u pravu. Oduvek sam maštao o tome, moji dečački snovi jesu postali stvarnost. Međutim, dosta vremena provodim usavršavajući se i svaki dan radim na sebi, i smatram koliko god da sam dobar, uvek može bolje i više.

5.Kako je izgledao tvoj prvi nastup? Tačno se sećam kao da je juče bilo. Bila je to studentska žurka na prvoj godini fakulteta, jesen 2006 godine. Imao sam malu tremu, nesigurnost me je obuzela kako će sve to proći, ali i velika želja da se pokažem najbolje. Bio sam zadovoljan svojim prvim nastupom, sećam se i da si ti bio i napio se kao letva.

6.Koliko je teško baviti se tvojim poslom u Srbiji i na kakve sve prepreke prolazi jedan mladi čovek u želji da postane uspešan muzičar? Vrlo teško. Prepreke su na svakom koraku i mnogobrojne, ne znam odakle da krenem. Kao prvo potrebna ti je oprema, koja je veoma skupa za naš standard. Zatim dolazi borba za mesto gde možeš da pokažeš svoje kvalitete. Sve to iziskuje dosta strpljenja, rada, dokazivanja. I kad sve to postigneš ništa ti nije osigurano jer konkurencija je ogromna.

Mikan, INTERVJU: Mikan Bajić za “Gradski magazin”, Gradski Magazin

7.Šta smatraš da te razlikuje od kolega, i kad bi morao u jednoj rečenici da me ubediš da dođem na tvoj nastup, kako bi ona izgledala? Smatram da imam svoj stil, koga se striktno pridrzavam. Retro house zvuk je uvek prisutan u mojim setovima tj miksevima. Najbolju muziku u nesvakidašnjem ambijentu i zagarantovan dobar provod je u Novoj Ipanemi – svrati i uveri se i sam.

8.Gde je publika najvatrenija? Na publiku najviše utiče muzika, ukoliko su melodije odgovarajuće tu se kreira odlična atmosfera.

9.Dok si nastupao da li je nekada iz publike ka tebi poleteo ženski donji veš? Na žalost nisam imao takvo iskustvo. Mada moram da priznam da su mi prilazile zaista lepe devojke u želji da se slikaju samnom i to se računa.

10.Da li je bilo bračnih ponuda? (Smeh)_pauza_ Do sad nisam imao takvih ponuda.

11.Šta mladi ljudi najviše vole da slušaju? Mislim da se omladina uglavnom podelila na one koji vole EDM zvuk i na one koji su ludi za kafanskim i tradicionalnim zvukom.

12.Kad bismo hteli da te čujemo uživo, gde bismo morali da dođemo? Nisam daleko pobegao, u takozvanoj ’’silikonskoj dolini’’ trenutno najčešće nastupam. Nova Ipanema je moja lokacija.

13.Da li si ponekad poželeo da odeš iz Srbije zauvek? Oduvek sam želeo da putujem i odem negde van da predstavim svoj način rada. Međutim nikad mi nije palo na pamet da bih mogao da ostanem tamo za stalno. Prosto najbolji se provod često dešava baš u Beogradu.

14.Želim ti uspešnu karijeru i izazivam te na basket, naravno ako smeš? Hvala ti najlepše na željama. Izazov naravno da prihvatam, čim se vreme prolepša, vidimo se na Adi. Ko izgubi plaća vopi.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri, Gradski Magazin

Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo …

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin