Najnovije Vesti
književni konkurs, Ističe rok za prijavu na književni konkurs, Gradski Magazin

Ističe rok za prijavu na književni konkurs

Uskoro ističe rok za prijavu za nagradni književni konkurs: Još 10 dana za mlade književne talente da iskoriste šansu.

Mladi književni talenti Srbije koji žele da objave svoj roman imaju još deset dana da se prijave za drugi nagradni konkurs „Mladi književni super talenti 2015“ koji, uz podršku Komercijalne banke, organizuje izdavačka kuća Samizdat B92.

Samo radovi koji stignu do 1. februara moći će da konkurišu za osvajanje neke od tri glavne nagrade. I ove godine prva tri nagrađena romana biće objavljena, a pobednici konkursa će dobiti i nagradni honorar.

Odluku o tome ko će biti pobednik konkursa doneće stručni žiri koji čine članovi uredništva Samizdat-a. Žiri će do 1. marta odabrati tri najbolja romana, ocenjujući vrednost, zaokruženost, stil pisanja, zrelost i literarnu snagu dela.

Na prvom konkursu, organizovanom 2014. godine, prva tri mesta pripala su mladim super talentima Kozmi Premu, Danijelu Ćoroviću i Tijani Dimitrov. Njihova nagrađena dela, koje danas možete kupiti na prodajnim mestima Samizdata, su „Pripovesti Ajrana“, „Asfalt prekomorac“ i „Dnevnik jednog nebitnog dečaka“.

Pravo da učestvuju u nagradnom konkursu imaju mladi uzrasta od 12 do 18 godina, a više informacija o konkursu i uslovima učešća mogu da se nađu na sajtu www.samizdatb92.rs.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Kaspersky, Kaspersky pruža automatizovanu zaštitu svojim klijentima, Gradski Magazin

Kaspersky pruža automatizovanu zaštitu svojim klijentima

Kompanija Kaspersky i SolarWinds pomažu MSP-ovima da pruže automatizovanu sajberbezbednosnu zaštitu svojim klijentima Nakon integracije …

huawei, Huawei predstavlja još jedan telefon sa pop-up kamerom, Gradski Magazin

Huawei predstavlja još jedan telefon sa pop-up kamerom

Upoznajte P smart Pro Sredinom leta predstavljen je Huawei P smart Z, prvi telefon kompanije …

Leave a Reply

Your email address will not be published.