književni konkurs, Ističe rok za prijavu na književni konkurs, Gradski Magazin

Ističe rok za prijavu na književni konkurs

Uskoro ističe rok za prijavu za nagradni književni konkurs: Još 10 dana za mlade književne talente da iskoriste šansu.

Mladi književni talenti Srbije koji žele da objave svoj roman imaju još deset dana da se prijave za drugi nagradni konkurs „Mladi književni super talenti 2015“ koji, uz podršku Komercijalne banke, organizuje izdavačka kuća Samizdat B92.

Samo radovi koji stignu do 1. februara moći će da konkurišu za osvajanje neke od tri glavne nagrade. I ove godine prva tri nagrađena romana biće objavljena, a pobednici konkursa će dobiti i nagradni honorar.

Odluku o tome ko će biti pobednik konkursa doneće stručni žiri koji čine članovi uredništva Samizdat-a. Žiri će do 1. marta odabrati tri najbolja romana, ocenjujući vrednost, zaokruženost, stil pisanja, zrelost i literarnu snagu dela.

Na prvom konkursu, organizovanom 2014. godine, prva tri mesta pripala su mladim super talentima Kozmi Premu, Danijelu Ćoroviću i Tijani Dimitrov. Njihova nagrađena dela, koje danas možete kupiti na prodajnim mestima Samizdata, su „Pripovesti Ajrana“, „Asfalt prekomorac“ i „Dnevnik jednog nebitnog dečaka“.

Pravo da učestvuju u nagradnom konkursu imaju mladi uzrasta od 12 do 18 godina, a više informacija o konkursu i uslovima učešća mogu da se nađu na sajtu www.samizdatb92.rs.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Fond za nauku Republike Srbije finansira 92 projekta, Fond za nauku Republike Srbije finansira 92 projekta, Gradski Magazin

Fond za nauku Republike Srbije finansira 92 projekta

Fond za nauku Republike Srbije će finansirati 92 projekta u ukupnom iznosu od 797.591,70 evra …

OTVOREN POZIV ZA TROGODIŠNjI PROGRAM “IDEJE” FONDA ZA NAUKU REPUBLIKE SRBIJE, OTVOREN POZIV ZA TROGODIŠNjI PROGRAM “IDEJE” FONDA ZA NAUKU REPUBLIKE SRBIJE, Gradski Magazin

OTVOREN POZIV ZA TROGODIŠNjI PROGRAM “IDEJE” FONDA ZA NAUKU REPUBLIKE SRBIJE

Obeležena prva godišnjica rada Fonda za nauku Republike Srbije i otvoren program IDEJE koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin