Garozo, Italijanski dirigent Franc Garozo gostuje u Narodnom pozorištu, Gradski Magazin

Italijanski dirigent Franc Garozo gostuje u Narodnom pozorištu

Italijanski dirigent Franc Garozo gostuje u Narodnom pozorištu u operama „Kavalerija Rustikana“ Petra Maskanjija i „Pajaci“ Ruđera Leonkavala, 25. februara u 19.30 na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Frančesko di Mauro, poznatiji pod umetničkim imenom Franc Garozo,  diplomirao je dirigovanje na Konzervatorijumu u Parizu, pod mentorstvom velikih dirigenata kao što su Serđu Celibidake, Janoš First i Enri-Klod Fantapje. Pored dirigentske diplome, poseduje diplomu iz kompozicije, analize i orkestracije, kao i violine i viole.

Dirigovao je širom sveta u prestižnim institucijama kao što su: Odesa Opera Haus, Opera Hol u Torontu, Opera Krakov, Berkli Opera Haus iz San Franciska, Nacionalna Opera Gdanjska i druge. Trenutno se nalazi na mestu muzičkog direktora Opera Hausa iz Odese i Simfonijskog orkestra Helikon. Godine 2013. dodeljeno mu je priznanje Đordano Bruno za izvođenje klasične i savremene muzike.

Podelu za „Kavaleriju Rustikanu“ čine: Ana Rupčić (Jadranka Jovanović) (SANTUCA), Aleksandar Dojković (TURIDU), Aleksandar Stamatović (ALFIO), Tamara Nikezić (MAMA LUČIJA), Ljubica Vraneš (Višnja Radosav) (LOLA);
Podelu za „Pajace“ čine: Dušan Plazinić (KANIO), Sofija Pižurica (Aleksandra Stamenković Garsija) (NEDA), Miodrag D. Jovanović (TONIO), Vladimir Andrić (SILVIO), Darko Đorđević (PEPE), Gavrilo Rabrenović i Ranko Jović (Seljaci);

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

, Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri, Gradski Magazin

Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo …

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin